11
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

POZNATI TRENER ŠOKIRAO: Da se prekine ABA liga, šampioni Partizan i Igokea

Objavljeno: 14.03.20 u 12:20

Pitanje je kako će se okončati borba za šampionski prsten na Jadranu…

Usled pandemije korona virusa brojna sportska takmičenja su stopirana.

Takav je slučaj i sa regionalnom ABA ligom, čije je poslednje kolo regularnog dela trebalo da se odigra ovog vikenda. Pitanje je kada će ABA ligaši ponovo u dvorane, a predlog kako okončati prvenstvo izneo je trener Dragan Bajić.

Kormilar Igokee istakao je da bi regionalno takmičenje trebalo prekinuti i po trenutnom plasmanu proglasiti šampiona.

– Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje i gledajući na svu sitaciju kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, ja očekujem da se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kritsalno jasno sve pred poslednje kolo osim možda tog četvrtog mesta ili baraža za opstanak. Opet kažem verovatno postoji pravilnik. Vidim Ukrajina i Litvanija su prekinuli prvenstvo. To mislim i za Ligu BiH. Mi dve pobede bežimo prvom pratiocu i tu je dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da u ovoj situaciji ne znajući kad će biti nastavak da bi to bilo najbolje. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobednike – rekao je Bajić za portal „Košarka 24„.

FOTO: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Ukoliko bi se realizovao predlog trener kluba iz Aleksandrovca, šampion ABA lige bi bio beogradski Partizan, dok bi titulu u Bosni i Hercegovini osvilj Igokea. 

0
0

11 Komentara

  1. Ako ne moze da se igra, neka prvak ostane poslednji klub koji je titulu osvojio na terenu, u plej ofu ! Neka titula pripadne Zvezdi, a ostala 3 kluba iz prva 4 nek idu u EK !

    0
    0
    Odgovori
  2. Postenije nego nastavak posle pauze, jer ce stranci mozda da budu sa porodicama u teskim trenucima, forme ce se promeniti, jer je pitanje ko ce imati kakve uslove za treninge u pauzi…

    0
    0
    Odgovori
  3. Kao Grobar, voleo bih da Partizan osvoji titulu ali ne na ovaj nacin. To sto postoje odredjene odredbe i pravila je posebna prica, pa ako ste se vec slozili da ucestvujete u tom takmicenju morati pratiti i njegova pravila, bili to Partizan, Cedevita, Zvezda, Buducnost… Partizan je zasluzio po do sada prikazanom titulu, ali svako zna da u nasim domacim ligama- veeeeeelika je razlika kada igrate na domacem terenu (navijaci) i bez njega i Partizan bi kao prvi imao prednost domaceg terena. Sada nekome smetaju odredbe, ali kada se igrao derbi u Zelezniku pre par godina i kada su navijaci Zvezde drmali kos, to nikome nije smetalo? Unisten pehar? Bravo. Stvarno stvari kojima se treba diciti i ponositi. I posle vam je sve trn u oku. U to kako je Zvezda osnovana, sa kojim parama, grb, o tome ni necu pisati. Ali budite realni ljudi. Navijajte fer i korektno, da pobedimo brzo i ovaj virus pa da se igra plejof kako dolikuje.

    0
    0
    Odgovori
  4. REALNO I POSTENO ! UVEK
    PRVI UZIMA TITULU. BAJICU
    POTPUNO SI U PRAVU. AKO
    NE CEKACEMO DO DALJEG.
    VAZNO PRVAK BICE PARTIZAN. HTEO NEKO ILI
    NE !

    0
    0
    Odgovori
  5. Partizan će svakako do titule. Na ovaj, ili onaj način, jer je pokazao na terenu tokom cele sezone da je najkvalitetniji tim lige.Ko gubi, ima prava da se ljuti i filozofira po forumima..

    0
    0
    Odgovori
    • Ono sto je notmalno je da je bajern takvu titulu odbio a ostali su samo ispraznili stadione. Hoces pravdu? Ispraznis dvorane i igras play off sa trenutne 4 ekipe. Al neko je gospoda neko spodoba

      0
      0
      Odgovori
      • NEMA NIŠTA OD TOGA!!!
        JEDINI LEGITIMNI I PRAVI ŠAMPION JE I BIĆE KK CRVENA ZVEZDA!!!
        SVI OSTALI ISPOD CRTE!!!

        ZAUVEK VERNI DS RS

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter