in ,

ŽREB ZA DEJVIS KUP: Srbija u grupi sa Nemačkom i Austrijom

Finalni turnir Dejvis kupa je na programu od 23. do 29. novembra u čuvenom teniskom centru „Kaha mahika“ u Madridu gde će se za „salataru“ boriti 18 ekipa.

Dejvis kup selekcija Srbije pre žreba nominovana je za šestog nosioca i smeštena je u Grupu F u okviru koje će se voljom žreba boriti sa reprezentacijama Nemačke i Austrije.

– Koliko se ja sećam nikada nismo igrali protiv Nemačke i Austrije i ovo će biti prvi put. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će sve reprezentacije učestvovati,i kako kod nas veliku razliku pravi to da li igra Novak tako će i za Nemačku praviti veliku razliku da li igra Saša Zverev, odnosno da li će kod Austrijanaca igrati DominikTim. Još je mnogo vremenski daleko do Dejvis kup turnira u Madridu, mislim da nismo izvukli lake protivnike, ali na ovakvom takmičenju nema lakih protivnika. Sigurno će najvažnije biti u kakvom sastavu mi budemo učestvovali, da li će svi igrači biti na raspolaganju i u kakvoj formi će biti. Ako budemo kompletni mislim da smo u dobroj poziciji da se plasiramo dalje, a posle ćemo videti kako će i šta biti, uvek je prvi zadatak proći ovo grupno takmičenje – rekao je nakon žreba selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić.

Pobednik Grupe F u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv jedne od dve drugoplasirane ekipe iz Grupe C. Pobednik ovog četvrtfinala u polufinalu snage će odmeriti sa pobednikom iz susreta (pobednik Grupe A i jedne od dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena).

Svih 18 selekcija podeljene su u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu. Na žrebu je bilo šest nosioca, prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2020. dok su preostala četiri određena na osnovu nove rang liste.

Prvih šest nosioca ujedno čine i nosioce grupa (A, B, C, D, E i F) a to su:
Grupa A Španija (šampion 2019), Grupa B Kanada (finalista 2019), Grupa C Francuska, Grupa D Hrvatska, Grupa E USA, Grupa F Srbija

Žreb:
Grupa A (Španija, Rusija, Ekvador)

Grupa B (Kanada, Kazahstan, Švedska,

Grupa C (Francuska, Velika Britanija, Češka)

Grupa D (Hrvatska, Australija, Mađarska)

Grupa E (USA, Italija, Kolumbija)

Grupa F (Srbija, Nemačka, Austrija)

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OČEKIVANA ODLUKA: Utakmice Siti – Real i Juventus – Lion odložene

OSTOJIĆ: Nikad nije lako protiv Javora, borba za Evropu do samog kraja