0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

VOŽDOVAC IMA NOVOG TRENERA: Damjanović preuzeo „zmajeve!

Objavljeno: 12.03.20 u 16:51

Kako je HotSport najavio Jovan Damjanovic ce do daljeg voditi ekipu Vozdovca i debitovace protiv Partizana u subotu na „krovu“.

Damjanović će verovatno na kratko napustiti fotelju sportskog direktora, jer postoji opcija da se u nastavku sezone pronađe trener ili da Damjanović obavlja dvostruku ulogu. Zmejevi su pod vođstvom Radomira Kokovica imali pet poraza u nizu i ugrožen im je plasman u plej-of, pa je uprava kluba odlučila da pronađe novo rešenje na mestu trenera.

Damjanović je već početkom nedelje preuzeo rukovođenje ekipom koja trenira pod nadzorom novog trenera i njegovih pomoćnika.

Generalni direktor Voždovca Miloš Mirković istakao je da je siguran da je rukovodstvo kluba donelo odluku koja je najbolja za klub i da će novi trener moći da iznese teret očekivanja.

– Drago mi je što je novi trener našeg kluba osoba od poverenja, koja je dugo sa nama i koja dobro poznaje sistem rada u Voždovcu. Jovan Damjanović je bio logičan izbor, poznaje sve igrače, aktivno je učestvovao u sklapanju ekipe za ovu sezonu i svojim znanjem i energijom može da iznese teret očekivanja, a to je i dalje plasman u plej of. Stručni štab je takođe sastavljen od ljudi koji su bili već povezani sa klubom i verujem da će uspeti da trgnu ekipu iz rezultatske krize. I pored toga što nam rezultati ovog proleća nisu išli na ruku, momci su pokazivali da mogu da igraju fudbal na nivou na kojem su to radili prošle jeseni kada smo ostvarili sjajne rezultate i primarni zadatak novog stručnog štaba jeste da vrati ekipu na pravi kolosek – jasan je Mirković.

FOTO: FK Voždovac

Klub iz Zaplanjske je odlučio da se ovoga puta okrene ljudima iz svog sistema, te će se pored Damjanovića u stručnom štabu kao pomoćnici naći i Marko Savić, trener koji je ove sezone predvodio omladince Voždovca do sjajnih rezultata i 5. mesta u Omladinskoj ligi Srbije koje Zmajevi trenutno zauzimaju iza Crvene zvezde, Brodarca, Partizana i Čukaričkog.

Od početka sezone uz ekipu su bili trener zadužen za fizičku spremu ekipu, Marko Kuridža i trener golmana Predrag Miljković, koji će nastaviti da i uz novog Šefa stručnog štaba obavljaju svoje zadatke. Novo lice na “krovu” biće Aleksandar Jović, nekadašnji napadač i internacionalac koji je karijeru gradio u Nemačkoj, Izraelu i Mađarskoj, a kao trener sedeo na klupi Čukaričkog, Sinđelića, omladinskog tima Krasnodara. Takođe, Jović je bio i pomoćni trener u AEL-u iz Larise.

FOTO: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter