0
U pripremi

FOTO: FK Crvena zvezda

REKORDAN UČINAK: Ovaj čovek je stub Zvezdine igre

Objavljeno: 11.03.20 u 10:19

Igrač od čijeg raspoloženja mnogo toga zavisi u crveno-belom taboru.

Na skoro pola mečeva na golu mreža je mirovala, a u drugon delu sezone samo je Inđija matirala čuvara mreže šampiona Srbije

Nema dileme da od debija za Crvenu zvezdu u julu 2017. godine protiv Sparte iz Praga, pa do meča sa Mačvom u Sapču golman Milan Borjan pokazao se kao jak stub tima. Odlaskom Marka Marina sa pravom je nagrađen kapitenskom trakom i svoju ulogu odrađuje besprekorno. I kada se osvrnemo na učinak za 450. minuta igre ovog proleća samo je primio gol u Inđiji, a na do sada 127 nastupa za crveno-bele u svim takmičenjima (šampionat, Kup, Liga Evrope i Liga šampiona) uspeo je da sačuva mrežu na 61 put. Prosek od 0,8 primljenih golova je odličan, što dokazuje kvalitet reprezentativca Kanade.

Foto: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Borjan ima još dve godine ugovor sa šampionom Srbije, ali navijači često, pred svaki prelazni rok, nisu spokojnj zbog ponuda za čuvara mreže. Neke od njih su odbijene i očekuje se da na čelu tima kapiten bude i u letnjim evropskim kvalifikacijama, a jasno je da mu je mesto ispred gola cementirano.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter