0
Ostali sportovi

MMA SPEKTAKL: „Srpski čelik“ spreman za erupciju u „vatrenom ringu“ Vrbasa

Objavljeno: 10.03.20 u 19:01

Počelo je odbrojavanje do početka velikog MMA spektakla u Vrbasu gde će glavni akter SBC Revenge 27 biti jedan od najboljih boraca mešovitih veština koji je Srbija ikad imala – „srpski čelik“ Bojan Veličković.

U borbi večeri naš najveći as na UFC sceni ovaj put boriće se protiv neporaženog majstora parterne borbe iz Brazila Danila Kvadrada Souza, u vrhunskom internacionalnom MMA spektaklu koji će biti održan u Sportskoj hali CFK 14. marta 2020. sa početkom od 19:30 časova.

Nakon mnogobrojnih nastupa preko okeana Bojan se vraća u Srbiju kako bi se na SBC spektaklu vratio na pobedničke staze. Trenutno živi i trenira u američkom gradu Denveru u klubu Easton Trening Centar i član je jednog od najboljih timova na svetu – “Elevation Fight Team”. Pre njih bio je član ATT-a iz Majamija, takođe velikog kluba svetskog renomea. Rođeni novosađanin bori se u velter kategoriji i njegov dosadašnji skor pobeda, poraza i nerešenih borbi je 16-10-2.

Istinski borci nikada ne odustaju, ne znaju za predaju i odstajanje, već hrabro koračaju do konačnog cilja. Takvog kova i kalibra, istrajnog i nesalomivog je i „srpski čelik“ kojeg se domaća MMA scena uželela.

Umetnik tog magičnog oktagona, Veličković je svestan da mora maksimalno biti spreman i zbog protivnika, ali još više zbog svih ljubitelja ove veštine koji će doći i bodriti ga do konačnog uspeha.

– Izuetno sam motivisan za borbu koja me čeka u Vrbasu. Ambicije su uvek jednosmerne – ići ka vrhu. Pa pre svega očekujem veoma vatrenu atmosferu jer će ovo biti moj prvi meč na domaćem terenu posle jako dugo vremena. Mislim da je moj poslednji meč u Srbiji bio 2015. godine i veoma sam uzbuđen i srećan što se ponovo borim u mojoj zemlji i pred mojim ljudima. Ono što sigurno mogu obećati je da će prisustvovati pravom MMA spektaklu. Ovo je važan trenutak u mojoj karijeri i verujem da ću sav moj uloženi radi i trud ovekovečiti pobedom, odlučnost i volja za željeni rezultat su tu. Protivnik je po meri, stamen i iskusan, a to podrazumeva da je čvrst borac i da će pružiti snažan otpor što garantuje sjajan meč – objašnjava Veličković.

Mnogo je radio, vredno vežbao i finalizirao je pripreme koje su bile veoma naporne.

– Pripreme su protekle odlično. Tokom ovih priprema sam krenuo i da radim posao u jednoj firmi koja mi je dala veoma fleksibilan raspored kako bih mogao da stignem na sve timske treninge. Pored toga, u večernjim časovima radim i kao instruktor brazilske džiu-džice u matičnom klubu u Denveru što mi dodatno pomaže, jer kroz držanje treninga i ja dosta učim i usavršavam svoje veštine. Što se tiče finansijske podrške, mnogo mi pomaže moja porodica i neki bliski prijatelji. Ovom prilikom bi se takođe zahvalio organizaciji SBC koja mi je izašla u susret time što mi je omogučila dolazak u Srbiju desetak dana pre meča kako bih se bolje prilagodio na veliku vremensku razliku (osam časova) i završio pripreme u rodnom gradu uz podršku porodice. Svestan sam svoje psihofizičke spremnosti na kojoj sam dosta radio, jer smatram da je MMA veština u kojoj psiha preovladava, svestan sam i koliko mogu, a uz to ni jednog trenutka ne potcenjujem protivnika.

Veličković je radio šest mečeva u UFC-u gde je zabeležio dve pobede (za jednu je dobio bonus za KO večeri, kad je nokautirao domaćina u Švedskoj Niko Musokea). U najvećoj svetskoj organizaciji moćnih kombinacija različitih borbenih stilova Bojan je dva puta izgubio na podeljenu odluku sudija (jednom u Australiji od domaćina, gde je bio po mnogima mnogo bolji) i jednom na odluku sudija protiv Daren Tila koji je jedna od najvećih MMA zvezda današnjice. Nakon odrađenih šest mečeva u UFC-u srpski MMA as potpisao je za PFL gde je čak bio polufinalista 2019. i bio je na korak do borbe za milion dolara. Cilj „srpskog čelika“ je povratak na UFC „ratište“.

„Oktagon“ je svaki dan, bez izuzetka, bio i ostao moj posao i moja ljubav. Cilj mi je da u narednim mečevima zabeležim nekoliko pobeda i time obezbedim sebi povratak u UFC koja je najveća i najprestižnija svetska organizacija. U meni i dalje ima žara, snage i volje za velika dela, još nisam sve pokazao šta mogu i znam u „vatrenom ringu“.

Dakle, svi ljubitelji MMA u Srbiji jednostavno moraju da se nađu u Sportskoj hali CFK 14. marta 2020. sa početkom od 19:30 časova kako bi bodrili Veličkovića na njegovom pohodu ka novoj pobedi koja je jedna od važnih stanica na njegovom putu ka krajnjem cilju, a to je trijumf u najjačoj svjetskoj organizaciji UFC.

– S obzirom da se, kao što sam već rekao, borim u Srbiji nakod dužeg vremena, voleo bih da vidim ispunjenu halu u Vrbasu i čujem glasnu podršku. Jer u suprotnom smatram da je moj gore navedeni cilj, kao i želja i odlučnost za pobedom, totalno besmislena. Puna hala i publika će me nositi do pobede – zaključio je „srpski čelik“ Veličković.

džentlmen i sportsmen omiljeni miljenik publike koja je uvek osećala s koliko uvažavanja protivnika, predanosti i uloženog truda ulazi u svaki dvoboj.

FOTO: SBC

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter