0
Evropske lige

ITALIJANI PRESEKLI: Zbog korona virusa nema sporta do 3. aprila!

Objavljeno: 09.03.20 u 19:21

Ovo je odluka Olimpijskog komiteta Italije (CONI).

Virus korona paralisao je poslednjih dana Italiju, a od ove bolesti do sada je zabeleženo 463 smrtnih slučajeva, a najlošija situacija je na severu zemlje.

To je bio dovoljan signal Olimpijskom komitetu da zabrani sve sportske dogođaje, a kako bi ova odluka postala zvanična potreban je još samo potpis italijanskog premijera ĐuzepeaKontea, što u ovom slučaju predstavlja samo formalnost. Ovakva odluka doneta je nakon konsultacije sa svim sportskim savezima u toj zemlji, a odluka se odnosi na nacionalna, a ne međunarodna takmičenja, što znači da bi mečevi Lige šampiona i Lige Evrope u fudbalu mogli da se odigraju, jer oni ne pripadaju pod nadležnost ove organizacije i tu se čeka reakcija od strane UEFA i drugih organizacija.

Ovakva odluka sigurno će dodatno poremeteiti i ovako zgusnut raspored tamošnjih fudbalskih i košarkaških timova, ali nema sumnje da su na Apenenima svesni ozbiljnosti situacije i da je zdravlje na prvom mestu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter