0
Ostali sportovi

UFC SRPSKI RATNIK DUŠKO TODOROVIĆ: Stopama Novaka i Džošue u O2 areni

Objavljeno: 08.03.20 u 14:05

MMA borac posebnog kova. Mlad, vredan, ambiciozan, fajter, takmičar pre svega, ratnik ogrnut snagom i voljom hrabro korača ka svom cilju. Jedan od najtalentovanijih boraca današnjice, 25- godišnji beograđanin Duško Todorović kreće u „paklenu vožnju“ UFC-a, najveće organizacije mešovitih borilačkih veština na svetu.

Prvi ispit u UFC oktagonu Todorović će imati 21. marta u velelepnoj O2 Areni u Londonu (UFC FIGHT NIGHT) protiv iskusnog Velšanina Džona Filipsa koji ima sjajan skor 22-9-0 i poznat je po tome što mu je specijalnost da mečeve završava nokautima.

Do UFC premijere, naš Todorović koji trenutno beleži perfektan skor 9-0-0, stigao je osvajanjem Dana White’s Tuesday Night Contender Series u Las Vegasu septembra 2019. U finalu ovog takmičenja demolirao je najboljeg borca Kanade, šampiona u dve težinske kategorije Tedija Eša i tako zaradio UFC ugovor, a MMA znalci su imali samo reči hvale za momka iz Beograda.

Pre osvajanja takmičenja u Las Vegasu Duško je osvojio SBC šampionski pojas u srednjoj kategoriji. Todorović će biti prvi član UFC-a iz Srbije u srednjoj kategoriji, a pridružio se Darku Stošiću i Stefanu Sekuliću kao trenutno treći borac na UFC rosteru koji dolazi iz naše zemlje. Pre njih Srbiju je u UFC-u predstavljao Bojan Mihajlović i Bojan Veličković.

Za UFC debi koji ga očekuje u čuvenoj O2 Areni na „Ostrvu“ Todorović se sprema u Beogradu pod svodovima hale Sekutor tima čiji je član.

– Kao i uvek do sada, tako i ovaj put, za bitku koja me očekuje spremam se kod kuće, sa mojim timom, mojim kolegama koji su stalno uz mene, koji mi daju vetar u leđa, da iz dana u dan napredujem, kako bi sa velikim samopouzdanjem, snagom i verom u pobedu otišao na megdan narednom protivniku. Nikada neću otići iz mog tima, moj trener Jovan zna kako dišem, kada sam u punoj snazi, kada imam minus fazu, sve je to jako važno. Bitni su i sparinzi, ali to uvek dogovorimo, to se uvek sredi, tako da ja ne mislim o odlasku u neke druge gradove ili zemlje, ostajem kod kuće.

Nakon Las Vegasa Duška očekuje bljesak O2 Arene u kojoj je sve svoje velike pobede izvojevao i jedna od najvećih zvezda današnjice kada su borilačke veštine u pitanju, bokser Britanac Entoni Džošua.

– Svakako da je meč u O2 Areni protiv Filipsa posebna borba, izazov kakav nisam imao do sada i to sa sobom donosi posebnu dozu želje da se pokažem i dokažem. Ne respektujem protivnika, siguran sam u sebe, u svoju snagu i veštinu. Svestan sam prilike koja mi se pruža, vredna je truda i svake kapi znoja. Svi smo gledali u jednom dahu taj čuveni meč Džošue i Klička koji se dogodio upravo u O2 Areni. Svaki od nas MMA boraca je ujedno i poklonik boksa koji nam je bazični sport, a Džošua nam je svima veliki primer i inspiracija. Verujem da ću kada prvi put kročim u O2 Arenu osetiti prisustvo Džošue, da njegova šampionska senka danonoćno šeće tom halom. To je hala u kojoj je i naš Novak Đoković osvojio pet ATP Masters trofeja. Verujem da ću otići stopama Džošue i Novaka u O2 Areni, daću maksimum maksimuma da moja UFC priča počne upravo na taj način, šampionski i da nakon ove borbe postanem borac koji traje i koji je nepobediv.

Za ovakvu borbu potrebna je velika volja, ali i ogromno samopouzdanje.

– Ako ne bih verovao u sebe ne bih ulazio u oktagon. MMA je specifičan sport, pun dinamike, ali i toliko zahtevan da bilo kakva improvizacija, kada je reč o pripremama, ne dolazi u obzir. Smatram da sam mnogo uradio na ovim pripremama. Najvažnije je bilo da dobijem na snazi i da izbrusim kondiciju kako bi izdržao sve napore jedne ovako zahtevne i iscrpljujuće borbe koja me čeka.

Protivnik ti je poznat, njegov način borbe, mane i vrline.

– Zajedno sa svojim stručnim štabom proučio sam protivnika, njegov kec iz rukava, ali i neke njegove slabe strane i to ću pokušati da iskoristim. Sve njegove borbe su na internetu i sve smo analizirali, četiri borbe je imao u UFC-u. Cilj je da nametnem svoj način borbe i tempo od samog starta, jer najveća greška je prilagođavati se protivniku. Ima trenutaka u toku meča kada moraš da odstupiš od dogovorenog, reaguješ brzo, doneseš neku novu odluku za koju smatraš da je ključ pobede iako nije bila u prvobitnom planu. Jednostavno moraš ostati svoj, smiren, vispren i hrabar od početka do kraja.

Trema?

– Treme nema, siguran sam u sebe, svoju snagu i uveren da ću trijumfovati.

Trening u Novom Sadu pod budnim okom MMA legende Baraoa

Dva najbolja srpska MMA borca, u velter i srednjoj kategoriji, SBC šampioni i sadašnji UFC borci, Stefan Sekulić iz novosadskog Family Fight Teama i Duško Todorović iz beogradskog Secutora, osim što treniraju zajedno u pripremama za Duškov UFC debi u Londonu, imali su priliku da, u susret istorijskom SBC 27 Revenge spektaklu, provode vreme i druže se sa legendom MMA sporta, bivšim UFC svetskim prvakom, Renanom Baraom. Brazilac Barao smatra se jednim od najboljih MMA boraca na planeti, i narednih nedelju dana biće gost SBC-a i Bojana Mihajlovića, koji je sve to omogućio.

‌Renan Barao će u Novom Sadu trenirati sa našim borcima nedelju dana i pomoći im savetima, tehnikama i sparinzima, a verujemo da i naša dva mlada MMA ratnika uskoro čekaju svetski uspesi u najjačoj MMA promociji na planeti, legendarnom UFC-u.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter