0
Fudbal

SVE SE VRATI U ŽIVOTU: Boka otela titulu Riveru u nestvarnoj završnici prvenstva! (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.20 u 09:18

Jedno od najčuvenijih finala Kopa Libertadores osvojio je River Plejt pre dve godine, a sada se sudbina poigrala i fortunu donela Boki Juniors koji je novi šampion Argentine.

Boka i River ponovo su se našli u ‘foto-finišu’, ovog puta šampionata Argentine, u kom je tim sa ‘Monumentala’ imao prednost i bilo je potrebno samo da trijumfuje protiv Atletiko Tukumana.

Međutim, baš kao ni u prethodnom kolu protiv Defensa, River je i ovog puta poklekao i dozvolio najvećem rivalu da trijumfom na svom stadionu ‘Bombonjeri’ preotme titulu. To se i desilo.

Odlučio je niko drugi nego Karlitos Tevez topovskim udarcem sa 20-ak metara kojima je slomio prste golmana Himnasije – 1:0 (0:0).

– Bio sam gladan slave. Osetio sam da ponovo moram da se borim kao kad sam bio dečak. U međuvremenu sam se najpre borio sam sa sobom, ali i protiv mnogih stvari. Bilo mi je teško da se vratim korenima. Ova titula me podseća na prvu osvojenu u dresu Boke 2003. godine. Ovakve stvari me održavaju u životu – sa puno emocija govorio je Tevez posle meča.

A pazite sad. Pre meča prišao je klupi gostiju i poljubio za sreću trenera, a to je bio niko drugi nego – Dijego Armando Maradona. Na tribinama je bila još jedna legenda Boke, Huan Roman Rikelme, potpredsednik rivala.

Kakva koincidencija, zar ne?

Riverovi navijači će još dugo biti neutešni. Niko im nije kriv. Imali su sve u svojim rukama i samo jednom pobedom u poslednja dva kola mogli da podignu pehar. Oni su oba puta remizirali i cela sezona je otišla u propast.

Tim Marsela Galjarda imao je sreće u tom čuvenom finalu Kopa Libertadores kada je osvojio trofej u Madridu posle svih dešavanja na ‘Monumentalu’ i odlaganja zbog napada navijača na igrače, ali ovog puta im fortuna nikako nije bila naklonjena.

Gubili su od 19. minuta golom Havijera Toleda, a iako su brzo izjednačili, u 35. minutu preko Matijasa Suareza, nisu uspeli da preokrenu do kraja.

– Ostvario sam dobre rezultate u minulih šest godina, ali ovo je neuspeh. I ljudi će ga nazivati neuspehom. Spreman sam da slušam sve prljavo šta će o nama pričati, jer smo imali šansu da osvojimo titulu i nismo uspeli. Moramo da naučimo da živimo sa porazom. Boka je nečim zaslužila da bude prvak. Osvojila je više bodova, pobedila više utakmica pred kraj sezone i mora da joj se čestita – rekao je trener Rivera Galjardo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter