0
Evropske lige

FOTO: Instagram / Juventus

SERIJA A: Juve ponovo prvi na tabeli, pao Inter u Torinu, šampionska trka u dvoje (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.20 u 22:55

U velikom derbiju 26. kola Serije A, Juventus je kao domaćin pobedio Inter 2:0 (0:0) i vratio se na lidersku poziciju.

Tužna slika u Torinu! Prazne tribine stadiona Juventusa zbog epidemije koronavirusa. Ipak, to nije sprečilo igrače dva tima da nam pruže spektakl. ‘Stara dama’ slavila je sa 2:0 i pretekla Lacio posle sedam dana na poziciji jedan.

Počelo je poslom za sudiju Marka Gvidu, jer je Jang već u 3. minutu tražio penal za goste, ali bez uspeha. Potom je inicijativu preuzeo Juventus, a u 15. minutu šansu je imao Daglas Košta, ali je Handanović bio na mestu. Nastavila je ‘stara dama’ da napada, stvara šanse preko Iguaina i Mautuidija, ali promene rezultata nije bilo.

Juventus je poveo u 55. minuut, tešku loptu stigao je Mautuidi, zavrnuo je u peterac, Ronaldo je pokušao da postigne gol, nehotice je asistirao i Remzi je pogodio – 1:0.

‘Stara dama’ nije stala, igrao se 64. minut kada je Ronaldo dobro izveo slobodan udarac, ali je lopta od živog zida završila u korneru. Juventus je tri minuta kasnije uspeo da udvostruči prednost. Umesto Iguaina na teren je ušao Dibala i napravio mali šou. Argentinac je sa Remzijem odigrao dupli pas, a onda Janga izbacio kao iz voza i spoljnom pogodio – 2:0.

Inter se kasno probudio, tek je u 78. minutu zapretio Erisken, lopta je zamalo prešla preko gola. Ronalda danas nije hteo gol, a o tome svedoče dve sjajne šanse u 94. minutu. Oba puta je Portugalac iz dobrih pozicija šutirao pored gola.

Juventus se pobedom vratio na prvo mesto Serije A sa bodom više od Lacija. Inter je treći sa devet bodova manje od ‘stare dame’, ali i utakmicom manje.

Nedelja
Parma – SPAL 0:1 (0:0)
/Petanja 70p/

Milan – Đenova 1:2 (0:2)
/Ibrahimović 77 – Pandev 7, Kasata 41/

Sampdorija – Verona 2:1 (0:1)
/Kvaljarela 77, 86 penal – Zakanji 32/

Udineze – Fiorentina 0:0

Juventus – Inter 2:0 (0:0)
(Remzi 55, Dibala 67)

Ponedeljak
18.30 Sasuolo – Breša

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter