0
Evropske lige

FOTO: Liverpool FC

PREMIJER LIGA: Liverpul opet krenuo iz minusa, ali su ga ovog puta spasili Salah i Mane

Objavljeno: 07.03.20 u 15:30

Fudbaleri Liverpula vratili su se na pobednički kolosek trijumfom protiv Bornmuta u 29. kolu Premijer lige – 2:1 (2:1).

Svaki tim tokom sezone, pre ili kasnije, naiđe na krizni period, a upravo sada se u njemu nalazi Liverpul, koji je u poslednja četiri meča doživeo tri veoma bolna poraza bez postignutog pogotka – od Atletiko Madrida u osmini finala Lige šampiona (0:1), Votforda u Premijer ligi (0:3) i Čelsija u FA kupu (0:2).

I ovog puta je Bornmut mučio ‘crvene’, jer je u već u devetom minutu ceo ‘Enfild’ bio u šoku. Kalum Vilson je bio u duelu sa Džoom Gomezom, ali sudija Pol Tirni nije se oglasio. U nastavku akcije lopta je došla do Lerme, koji je asistirao Vilsonu i gosti su lako poveli.

Ponovo je Liverpul krenuo iz minusa, ali je ovog puta uspeo brzo da odgovori i da se izdigne. Već u 25. minutu odbrana Bornmuta pravi kardinalnu grešku, a Mohamed Salah to koristi i posle asistencije Sadija Manea pogađa bliži ugao kroz noge rivala.

Momentum je bio na strani domaćih, a osam minuta kasnije sledi nova greška. Ovog puta na sredini terena, momentalno ide pas Virdžila van Dajka za Manea, koji u situaciji jedan na jedan lako pogađa mrežu za 2:1.

Ritam utakmice je u nastavku opao, a prvu veću priliku imali su gosti u 61. minutu kada je Rajan Frejzer, ali je bio izblokiran. Na drugoj strani Roberto Firmino i Mane su mogli da reše meč, ali su šutirali pored gola, odnosno, Senegalac je sa oko 25 metara tukao u prečku.

Premijer liga, 29. kolo

Subota

Liverpul – Bornmut 2:1 (2:1)
(Salah 25, Mane 33 – Vilson 9)

16.00 Arsenal – Vest Hem
16.00 Kristal Palas – Votford
16.00 Šefild junajted – Norič
16.00 Sautempton – Njukasl
16.00 Vulvs – Brajton
18.30 Barnli – Totenhem

Nedelja

15.00 Čelsi – Everton
17.30 Mančester junajted – Mančester siti

Ponedeljak

21.00 Lester – Aston Vila

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter