0
U pripremi

EVROLIGA: Rapsodija zvezde, najbolji meč u Evroligi ove sezone, prekinut Makabijev niz! (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.20 u 20:47

Ekipa iz Tel Aviva gostovala je Crvenoj zvezdi u 28. kolu Evrolige, a domaćin je odigrao jedan od najboljih mečeva u Evroligi.
Od prvog sudijskog podbacivanja Crvena zvezda bila je raspoložena. Možda zbog retro dresova, možda iz nekog drugog razloga, crveno-beli igrali su kao u transu. Što se šuteva za tri tiče Zvezda je bila jednostavno odlična, a igrali su izabranici Dragana Šakote na nivou i u odbrani. Te je Zvezda zasluženo došla do pobede koja ostavlja prostora za plasman u top 8.  Punter i Beron ubacili su po 22 poena u pobedi Crvene zvezde 92:76. Gist je ubacio 12, koliko i Štimac. U timu Makabija Dorsi je ubacio 19, Vilbekin 11 poena.

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmimcu. Beron je pogodio za dva, potom je u narednom napadu Štimac uhvatio skok u napadu. Zvezda je imala 5:2.

Usledili su Beronovih ‘pet minuta’ pogodio je četiri trojke, potom je pogodio i Lazić, a nakon njega o tablu je za tri pogodio i Gist. Upisao se u međuvremenu i Punter. Imala je Zvezda 23:14 nakon sedam minuta, a Beron 14 poena. Uhvatio je Makabi priključak i nakon 10 minuta sveo je rezultat na 27:20.

FOTO: KK Crvena zvezda

Beron je nastavio gde je stao, pogodio je petu trojku za svojih 19 poena u meču, pet više postigao je do tog trenutka Makabi. Usledila je ‘bitka u reketu’ a između Rejnoldsa i Odža bolji je bio Zvezdin košarkaš. Nakon pet mintua videli smo jednu nesvakidašnju situaciju Panter je ukrao loptu došao na polaganje, ali je prevrše zavrnuo loptu, te ona nije prošla dalje od prvog obruča. Usledilo je i nekoliko zicera Štimca, te je Makabi iskoristio ‘prazan hod’ Zvezde, došao je do pet poena zaostatka 41:38. Potom je usledila serija od 5:0 zvezde. Na poluvreme je Zvezda otišla sa 49:43.

Pogodio je na otvaranju treće četvrtine Vilbekin za tri, a potom je zbog tehničke greške Zvezda imala četiri penala te je Braun upisao četiri poena. Uvukla se u redove gostujućih igrača nervoza. Kvinsi Ejsi je polupao led reklamu kraj terena. Zvezda je otišla na dvocifrenu prednost. Imao je solo akciju Braun, potom i Lazić. Nakon toga je poene upisao i Štimac, Zvezda je otišla na 19+. Kevin Panter je uspeo da nastavi dobro šutersko veče Zvezde sa distance, te je novom trojkom oduševio zvezdaše. Kako je početak meča pripao Beronu, tako je završnica treće deonice pripala je  Punteru koji je pogađao iz nemogućih situacija.

FOTO: KK Crvena zvezda

Usporio je ritam u poslednjoj deonici, crveno-beli imali su ubedljivu prednost. Panter je i u poslednjoj deonici nastavio po ‘svome’. Dva minuta do kraja četvrtine zakucao je Gist na dodavanje Brauna, ponovo su podigli domaću publiku. Na kraju više nego zaslužena pobeda Zvezde 92:76.

Crvena zvezda – Makabi 92:76 (27:20, 22:23, 30:15, 13:18)

Crvena zvezda: Punter 22, Braun 4, Perperoglu 5, Davidovac 2, Lazić 8, Beron 22, Gist 12, Lukas 2, Dženkins, Simanić Odžo 3, Štimac 12.

Makabi: Brajant 3, Vilbekin 11, Kvinci, Rejnolds 7, Kaloiaro 8, Hanter 8, Avdija 3, Džekson , Dorsi 19, Koen 7, Stodemajer 4, Zusman 2.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter