0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

VELJKO BIRMANČEVIĆ: TSC je najozbiljniji konkurent za Evropu!

Objavljeno: 05.03.20 u 15:30

Čukarički je u poslednjem meču pred svojim navijačima protiv Voždovca bio pod određenom dozom pritiska, ali su momci pod komandom Aleksandra Veselinovića taj teren odlično izneli.

Ipak, posle gostovanja u Lučanima i poraza od Mladosti, Brđani su posle dužeg vremena prepustili četvrtu poziciji, preskočio ih je TSC. Zbog toga će susret protiv Spartaka (petak, 18 časova, TV Arenasport 1), ponovo biti od velikog značaja za Brđane. Svestan uloga je i Veljko Birmančević, koji danas slavi 22. rođendan.

– Imali smo dosta teških utakmica u prva četiri kola, protiv zaista jakih rivala. Ne volim da tražim alibije, ali svi znaju koliko su teška gostovanja u Nišu i Lučanima. Naravno, očekujemo malo lakše rivale u narednom periodu, ali se ne zavaravamo da će biti lako. Moramo da uzimamo bodove, pre svega kod kuće, ali s obzirom da želimo ponovo u Evropu, moramo da pobeđujemo i na strani – kazao je Veljko Birmančević, koji je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 27 mečeva, postigao je tri gola, uz sedam asistencija.

Birmančević je istakao meč protiv Voždovca kao primer kako bi njegova ekipa trebalo da odigra protiv Spartaka u prvom meču 25. kola Super lige Srbije.

– Baš protiv Voždovca na domaćem terenu odigrali smo najboljih 45 minuta ove sezone. Bili smo dominantni, napravili smo mnoštvo šansi, iskoristili dve, mogli i mnogo više. Spartak, baš kao i Voždovac igra dobar fudbal, želi da se nadigrava, a to je ono što nama odgovara. Publika koja dođe na stadion, ali i pred TV kamerama, imaće šta da vidi u takvom odnosu snaga, protiv kvalitetnog rivala, koji ne kalkuliše mnogo. Siguran sam da, ako uđemo u meč kao protiv Voždovca, nećemo imati problema da zabeležimo preko potrebna tri boda – opmitista je Birmančević.

Duel Čukaričkog i Spartaka biće duel dve ubedljivo najmlađe ekipe u Super ligi Srbije. Na pitanje da li mladi igrači imaju pritisak pred mečeve koji su u direktnom prenosu, Veljko je dao negativan odgovor.

– Ne igramo često pred TV kamerama, osim kad je reč o duelima protiv Crvene zvezde i Partizana. Nema neke razlike, sve je uglavnom isto, samo što je možda interesovanje za te utakmice malo veće.

Na kraju, Birmančević je pohvalio ekipu TSC-a, koju vidi kao najvećeg konkurenta za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

– TSC je iznenadio ove sezone, igraju zaista dobro, sa velikim respektom gledamo na njih. Smatram da je tu još Vojvodina, koja je već odmakla, smatram da u ta tri tima treba tražiti dva koja zaslužuju da igraju u Evropi, pored naravno večitih rivala. Naravno, može da iskoči i još neki tim. TSC nas je trenutno obišao, ali to ništa ne mora da znači, samo je bod razlike. Ako ponovo počnemo da pobeđujemo, kao što smo to činili u prvom delu sezone kad smo igrali odlično, imaćemo dobre šanse da ponovo vinemo Čukarički u Evropu – kazao je Birmančević, koji nije želeo da pridaje mnogo značaja činjenici da su Brđani poslednjih pet susreta u Super ligi protiv Spartaka rešili u svoju korist.

FOTO: FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter