0
Evropske lige

ŠOKANTNA ODLUKA PREMIJER LIGE: Fudbalerima zabranjeno da se rukuju! (FOTO)

Objavljeno: 05.03.20 u 20:34

Revolucionarne promene u fudbalu. Nažalost, prinudne…

Premijer liga je odlučila da donese veliku odluku i zabrani igračima da se rukuju pre početka utakmice, što je od davnina u duhu fer-pleja.

Odluka je doneta u četvrtak uveče i zvanična je, a naravno, sve zbog pandemije koronavirusa u Evropi i svetu.

– Premijerligaško fer-plej rukovanje više neće biti praksa između igrača i sudija od ovog vikenda pa nadalje, do daljnjih instrukcija na osnovu saveta medicinske struke – stoji u saopštenju Premijer lige.

– Koronavirus se širi kapljima iz nosa i usta i može se proširiti na ruke i tako preneti drugima putem rukovanja. Igrači i sudije će i dalje imati tradicionalno izlaženje na teren i uobičajeni protokol pre svake utakmice. Po ulasku na teren, dva tima će nastaviti da budu praćeni zvaničnom muzikom Premijer lige, a potom će domaći igrači proći pored svojih protivnika bez rukovanja – navodi se dalje u saopštenju.

Međutim, igrači na terenu vode velike duele, često su veoma bliski i pitanje je koliko je zabrana rukovanja prava prevencija od prenošenja bolesti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BT Sport (@btsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter