0
Boks

SA POJEDINAČNOG PRVENSTVA VOJVODINE U BOKSU: Čarkonovci doneli sedam medalja

Objavljeno: 04.03.20 u 13:54

Proteklog vikenda u Šidu održano je Pojedinačno Prvenstvo Vojvodine za sve uzrastne i težinske kategorije.

Ljubitelji boksa mogli su da vide eliminacione i polufinalne borbe 29.02. dok je 01.03. održan deo finalnih borbi, ostatak će se održati na narednom kolu Prve lige Sever Srbije kada će se i uručiti pehari najboljim bokserima.

Ekipa BK „Čarnok“ Vrbas, koju je predvodio trener Igor Škundrić, sa Prvenstva Vojvodine donela je dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje.

Bronze su osvojili Ognjen Sjekloća u konkurenciji kadeta do 40 kg i Luka Đurašinović u konkurenciji juniora 80+ kg, srebrom su se okitili Dajana Grmuša u konkurenciji seniora do 57 kg, Ivana Čizmar juniorka do 46 kg i Damir Jajić junior do 54 kg. Zlatne medalje doneli su Stefan Camović u konkurenciji mladih do 64kg i Mašan Nikčević u konkurenciji juniora do 80 kg.

– Stefan Camović je nastavio pobednički niz, samo nedelju dana pre Prvenstva Vojvodine borio se na EVRO KUPU u Bijeljini gde je uzeo zlato. Jaki protivnici i teški mečevi nisu ga sprečili da učestvuje na Prvenstvu Vojvodine. U prvom meču u konkurenciji mladih do 64kg sastao se sa Jovanom Đuričićem iz Petrovgrada, koji je bio znatno viši od Stefana ali se meč završio nokdaunom i prekidom u Stefanovu korist. U finalu se sastao sa Edinom Suljićem iz BK Rokica-Loznica. Edin je izuzetan bokser velikog iskustva, napadač i udarač, nakon prve dve runde rezultat je bio gotovo izjednačen, ali je Stefan sledio upustva iz ugla i aperkatima ubedljivo pobedio protivnika u trećoj rundi, što mu je i donelo pobedu odlukom sudija 3:2 – istakao je Igor Škundrić.

Mašan Nikčević, prošlogodišnji prvak Srbije i Vojvodine, opravdao je svoj status člana Reprezentacije Srbije u konkurenciji juniora do 80 kg, u finalu je savladao odličnog protivnika Maksimović Vasilija prekidom u trećoj rundi. Mašan je veoma talentovan borac koga čeka svetla bokserska karijera ukoliko nastavi da radi kao i do sada, saznajemo u BK „Čarnok“.

– Delimično sam zadovoljan postignutim rezultatima, jer smatram da možemo bolje. Potrebno je da svi bokseri slede primer Camovića i Nikčevića koji se na treningu daju 100% uz maksimalnu koncentraciju i fokus. Preduslov svakog uspeha je naporan i vredan rad. Boks je sport u kome su na prvom mestu kondicija i snaga, a nakon toga tehnika. Gotovo bez predaha nastavljamo dalje, jer nas od 04 – 07. marta očekuje Pojedinačno Prvenstvo Srbije za mlade u Somboru, na kome će učestvovati Stefan Camović i Dušan Drinčić. Njima će jedino zlatna medalja biti ulaznica za Evropsko Prvenstvo koje se održava za od 22.04. – 02.05.2020. godine u Budvi – kaže trener Škundrić.

Četrnaest godina svakodnevnog rada, koliko klub i postoji, zaslužni su za uspehe koje danas postižemo, ništa se ne rešava preko noći, za sve je potrebno vreme i upornost.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter