1
Domaći fudbal

LEGENDA HAJDUKA ‘BEŽI OD PROŠLOSTI’: Žalim što sam igrao za Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 04.03.20 u 12:52

Nekadašnji as Splićana, ali i Beograđana, dao je izjavu u kojoj ističe kajanje zbog toga što je nosio crveno-beli dres.

Zoran Vujović je sa Hajdukom bio šampion 1979. godine, osvojio je i Kup Maršala Tita 1977. i 1984. godine, nekoliko godina kasnije obreo se i u Crvenoj zvezdi.

– Igrao sam za Crvenu zvezdu pet utakmica, pre rata. Svojom nesmotrenošću tada sam raskinuo ugovor s Kanom, a onda sam ga ponovno produžio. I izgubio sam pravo igranja za taj tim te godina, a jedini način igranja do početka nove sezone bio je odlazak u neki drugi klub. Kako su Kan i Zvezda imali dobar odnos, jer je Dušan Savić bio pre igrač Kana, za njih je to bilo najbolje rešenje i nisu mi dali da biram. Bio sam tamo 1989. godine – izjavio je Vujović.

Međutim, ne ponosi se time.

– Jako mi je žao zbog toga, ne zbog politike nego zato što sam naišao na trenera Šekularca koji mi nije davao priliku. S razlogom, ja sam ipak bio stariji igrač koji je napolju nešto i zaradio, pa je logično bilo dati priliku mlađima. Ali, eto, meni neki to igranje u Crvenoj zvezdi zameraju. Vi znate, kao i ja, koliko ima zločestih ljudi. A ja sam se, pre nego što sam išao u Zvezdu, nudio Hajduku i Dinamu, ali oni nisu bili zainteresovani – dodao je on.

Vujović je dres reprezentacije Jugoslavije nosio 34 puta i postigao je dva gola.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter