0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Zvezda se nije obrukala, učesnik fajnal fora slavio u neizvesnoj završnici! (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.20 u 20:45

Crvena zvezda je u 27. kolu gostovala ekipi Fenerbahčea u Turskoj, a regionalni šampion dobro je namučio nekadašnjeg osvajača Evrolige i čestog učesnika F4.
Crvena zvezda je pokazala zube jednom od najboljih evropskih timova kome ove sezone ne cvetaju ruže, ali to nikako ne umanjuje igru Crvene zvezde koja je možda večeras odigrala jednu od najboljih utakmica u sezoni.  Najefikasniji u pobedi domaćina 66:63 bili su Kalinić sa 10, De kolo sa 9, Muhamed sa 8 i Veseli sa 7 poena. U Zvezdi su se istakli Punter i Braun sa 14, Gist je ubacio 9, Jagodić Kuridža je upisao 8.

Sam početak duela pripao je Fenerbahčeu koji je poveo sa 6:0 poenima Tomasa i Lovernja iz igre, a potom je Francuz bio precizan i sa penala. Polovičan je potom bio sa linije za slobodna bacanja Lovernj, a poene za Zvezdu postigao je Branko Lazić. Nakon četiri minuta prednost domaćina bila je 10:4.

U nastavku se dobro u reketu snašao Štimac, a sa druge strane Vilijam, Datomoe i Mahmutoglu, te je tim Željka Obradovića poveo 14:8. Razigrao se i Marko Jagodić Kuridža, odgovor je stigao od Mahmutoglua koji je postigao drugu trojku na meču. Do kraja prve deonice Crvena zvezda uspela je u potpunosti da se vrati u život, poenima Brauna i Pantera, domaćin je postigao poene preko Kalinića, nakon 10 minuta 22:20.

Derik Vilijams i Bobi Dikson postigli su poene za Fenerbahče, stigao je odgovor Pantera i Gista. Nisu dozvoljavali gosti Feneru da se odvoji. Kvalitetno je igrala Zvezda, nakon pet minuta deonice čak su spustili na samo poen zaostatka.

Dozvolila je Zvezda domaćinu da se u poslednjim minutima rezultatski odlepi. Preko štimca je poentirao De Kolo, koji jei mao dodatno bacanjje. Potom je Điđi Datome imao tri bacanja nakon faula Lorenca Brauna. Na poluvremenu ipak prihvatljiva razlika. Fauliran je Bili Beron na šutu za tri, te je rezultat bio 41:34.

Odmah na početku treće deonice Jagodić Kuridža je postigao poene nakon čega je izvrnuo zglob, a sa terena je izašao uz pomoć saigrača. Nastavili su gosti u istom ritmu, brza kontra, pa poeni Brauna, koji je u narednom napadu asistirao Gistu uz faul. Imala je Zvezda četiri poena prednosti u 25. minutu meča. Pogodio je Dikson, a onda je svoj dan imao Lorenco Braun koji pogađa za novo vođstvo zvezde. Veselil je pogodio jedno bacanje, pogodio je i De kolo, potom i Kalinić. Lorenco Braun je pogodio za izjednačenje. U poslednjim trenucima pogodio je Kevin Punter, odgovorio je Tomas za 51:51. Crvena zvezda je Fenerbahčeu u trećoj deonici dozvolila da postigne samo 10 poena.

FOTO: KK Crvena zvezda

U poslednjoj deonici viđeno je još istog. Tvrda odbrana, dobar napad sa obe strane, Panter je iz teške pozicije postigao prve poene, odgovorio je Kalinić na sličan način. Smenjivali su se u vođstvu timovi. Vodila je Zvezda tri poena, potom je domačin poenima Vestermana, De Kola i Veselog serijom 7:0 došao do četiri poena prednosti. Potom je poenima Puntera iz teške situacije ponovo zvezda povela. Pogodio je bacanja De kolo, pa Punter i usledila je rezultatska klackalica. Usledila je nervoza u redovima oba tima, nisu uspeli ni jedni ni drugi da pogode sve do poena Nikole Kalinića koji je pogodio za dva. Na pola minuta do kraja Fener je imao plus tri. Crvena zvezda je imala poslednji napad i 11,6 sekundi do kraja. Perperoglu je šutirao za tri, Gist je uhvatio njegov promašaj, ali je izgubio loptu. Na kraju 66:63.

Fenerbahče – Crvena zvezda 66:63 (22:20, 19:17, 10:14, 15:12)

Fenerbahče: Vesterman 5, Mahmutoglu 6, Kalinić 10, Biberović, De Kolo 9, Vilijam 9, Tomas 4, Veseli 7, Muhamed 8, Duverioglu, Datome 5, Lovernj 3.

Crvena zvezda: Punter 14, Braun 14, Perperoglu 8, Davidovac 3, Lazić 2, Beron 3, Gist 9, Lukas, Jagodić Kuridža 8, Simanić, Odžo, Štimac 2.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter