0
Fudbal

PROTIV OVIH RIVALA PRVI PUT KAO SRBIJA: ‘Orlovi’ dobili protivnike u Ligi nacija!

Objavljeno: 03.03.20 u 18:46

Fudbalska reprezentacija Srbije danas je dobila protivnike u Ligi nacija, to takmičenje krenuće nakon Evropskog prvenstva.

Srbija se nalazi u Grupi 3, a protivnici ‘orlova’ biće Rusija, Turska i Mađarska. Zanimljivo je da će Srbija prvi put igrati protiv Turske kao nezavisna nacija, poslednji duel odigrali su protiv Jugoslavije u februaru 1991. godine. Prijateljski duel završen je rezultatom 1:1. Srbija se nikada nije sastajala kao nezavisna reprezentacija ni sa Mađarskom, dok je kao Jugoslavija dva puta nastupala protiv Mađarske i ubedljivo ih je dobila 5:0 i 1:7 u revanšu

Liga B sačinjena je od četiri šešira sa istim brojem reprezentacija.

Prvi šešir: Rusija, Austrija, Vels, Češka.

Drugi šešir: SRBIJA, Škotska, Norveška, Finska.

Treći šešir: Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska.

Četvrti šešir: Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunija.

Podsetimo, takmičenje u B ligi, Srbiji bi donelo mogućnost da se na Svetsko prvenstvo u Kataru 2020. godine plasiraju zavisno od rezultata u Ligi nacija ukoliko nekim slučajem to ne uspeju direktno.

Liga nacija počinje 3. septembra i trajaće sve do finala 6. juna 2021. godine, dok će se borbe za opstanak u ligama voditi od 24. do 29. marta 2022. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter