in ,

KOLAPS ZBOG KORONA VIRUSA: Otkazan olimpijski test ragbista u kolicima

FOTO: Screenshot

Olimpijski test ragbista u kolicima za paraolimpijce u Tokiju otkazan je danas zbog epidemije korona virusa.

Test je trebalo da se održi od 12. do 15. marta u Tokiju i bio je predvidjen samo za domaće takmičare. Medjutim, Japanska paraolimpijska sportska asocijacija otkazala je danas taj dogajaj u skladu sa politikom japanske vlade, koja preporučuje odlaganje masovnih dogadjaja u pokušaju sprečavanja širenja virusa.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su da će to takmičenje početi prema planu, 24. jula, ali se, kako vreme prolazi, otkazuju brojne sportske manifestacije, što dovodi u pitanje održavanja najveće sportske manifestacije.

Visoki zvaničnik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Dik Paund rekao je prošle nedelje da odluka o održavanju Igara u Tokiju mora biti doneta u narednih nekoliko meseci.

Prema rasporedu, organizatori Igara imaju još 17 testova sportista, od kojih se poslednji završava 8. maja. Najvažniji od njih je onaj za gimnastičare od 4. do 6. aprila na kojima će učestvovati strani takmičari.

Fudbalska liga Japana otkazala je utakmice do 18. marta, a predsezonske utakmice profesionalne bejzbol lige igraju se bez publike.

Maraton u Tokiju održan je prošle nedelje samo za nekoliko stotina trkača.

Korona virus pojavio se u Kini, a do sada je otkriven u najmanje 70 zemalja. Obolelo je 90.000 ljudi, a 3.100 je umrlo.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZBOG VANDALIZMA ‘GROBARA’: Zvezda u Humsku poslala fakturu, evo koliko Partizan mora da plati…

SVE ZVEZDAŠE JE OVO INTERESOVALO: Šakota ostaje do juna, a od juna…