0
Evropske lige

FOTO: Juventus

IGUAIN U ATLETIK BILBAU: Kako je to moguće? Da li Baskijci ruše tradiciju i pravilo staro 122 godine?

Objavljeno: 03.03.20 u 10:45

Kao ‘bomba’ odjeknula je vest da Atletik Bilbao u svoje redove želi da dovede napadača Juventusa Gonzala Iguaina.

Vest je sama po sebi velika, jer se radi o jednom od najboljih napadača današnjice. Ali, prvo što zapada za oko jeste to da je Gonzalo Iguain Argentinac, a da statut Atletik Bilbaa dozvoljava da za klub igraju samo igrači koji su rođeni ili su poreklom Baskijci.

U početku Atletik Bilbao je bio rigorozan i igrali su samo igrači rođeni u španskoj pokrajini Baskija. Kasnije je to pravilo omekšalo pa su dolazili igrači koji su poreklom Baskijci tipa Fernanda Amorebiete (Venecuelanac), Emerika Laporta (Francuz) i Kenana Kodra (Bošnjak).

Sada je otkriveno da Gonzalo Iguain ima baskijske korene i da može da obuče crveno-beli dres. Kako u Juventusu sve manje igra, Atletik Bilbao želi to da iskoristi i dovede ga na ‘San Mames’.

‘Marka’ piše da bi do dogovora moglo da dođe već u junu. Gonazalo Iguain ima 32 godine, a u karijeri je igrao za River Platu, Real Madrid, Napoli, Milan, Čelsi i Juventus.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter