0
ATP

ATP DUBAI: Novak ‘Neuništivi’ Đoković – spasio tri meč-lopte i napravio veliki preokret protiv Monfisa za finale!

Objavljeno: 28.02.20 u 18:47

Novak Đoković uspeo je posle velikog preokreta da savlada Gaela Monfisa i plasira se u meč za titulu na ATP turniru u Dubaiju.

Fantastičan turnir odigrao je Gael Monfis u Dubaiju, a sjajno je startovao i protiv najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, koji sa druge strane, na startu nije blistao.

Srbin je delovao prilično istrošeno na početku meča, u prvom setu pravio dosta grešaka i Francuz je relativno lako stigao do prednosti u setovima sa 6:2.

Nije se mnogo toga promenilo ni u nastavku, Monfis je ponovo prvi stigao do ‘brejka’ i činilo se da sve ‘klizi’ ka njegovoj pobedi, ali se onda ponovo mentalna stabilnost Đokovića pokazala u punom sjaju.

Uspeo je da od 1:3 dođe do 4:3, kasnije uvede drugi set u ‘taj-brejk’ u kom je Francuz stigao do tri meč lopte, ali je Đoković kao ‘Hudini’ preživeo i sa 9:7 stigao do izjednačenja u setovima.

Monfis je pao u potpunosti nakon toga, imao je i povredu zbog koje je tražio pauzu, ali Đoković nije imao milosti i rutinski je do kraja sa 6:1 obezbedio sebi kartu za finale, gde će igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter