0
ATP

ĐOKOVIĆ: Nadao sam se da će Monfis promašiti prvi servis na meč-lopti

Objavljeno: 28.02.20 u 21:38

Posle meča Novak Đoković je opisao kako je ostao miran u teškim momentima duela protiv Gaela Monfisa.

Đoković je u polufinalu turnira u Dubaiju posle velikog preokreta savladao Francuza sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:1), ali tako što je spasio čak tri-meč lopte.

– Imao sam sreću da pronađem načine da se vratim u drugi set. Imao sam set lopte na 5:4 i 6:5. Gael je igrao fantastično, nikad bolje. Jako ga je teško probiti kada igra onako u odbrani. Žao mi je zbog njega, njegov nastup je bio izvanredan – rekao je Đoković.

Ponovo je dokazao zbog čega ga mnogi smatraju za mentalno najstabilnijeg igrača na ATP turu.

– Pretpostavljam da je danas bio jedan od mečeva kada sam morao da bude miran u teškim trenucima. Nisam imao mnogo uspeha sa set loptama, mnogo propuštenih šansi. U taj-brejku je imao 6:4, nadao sam se da će promašiti servis, da mi da šansu da uđemo u reli. Imao je i povredu koja mu nije dala šansu da igra dobro kao u prva dva sata. Nadam se da će da se oporavi, jer ako igra ovako, on će biti jedan od najboljih igrača na svetu ove godine – istakao je Đoković.

U finalu će mu rival biti Stefanos Cicipas iz Grčke u subotu od 16 časova.

– Stefanos je jedan od lidera nove generacije. Veoma je posvećen, talentovan, harizmatičan. Veoma ga dobro poznajem. Može da se kaže da kada je igrao u juniorskoj konkurenciji, videlo se da će biti i u seniorskoj među najboljim igračima. To je finale, svako to može da dobije. Nadam se da ćete doći sutra i da će atmosfera biti dobra – zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter