1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SLS: Zvezdi samo bod u Inđiji pred derbi, domaćin baš kost u grlu crveno-belima (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.20 u 16:00

U vanrednom 23. kolu Superlige Srbije Inđija je protiv Crvene zvezde osvojila vredan bod 1:1 (0:0).

Ne odgovara ta Inđija crveno-belima. Dobro je tim iz Srema namučio crveno-bele jesenas na ‘Marakani’ kada je vodio sa 1:0, a posle grešaka golmana Prekovića Crvena zvezda preokrenula na 2:1. Sada je Inđija ponovo vodila protiv crveno-belih, šampion Srbije uspeo da izjednači, ali Preković ovoga puta nije dozvolio preokret. Ali, idemo redom…

Bilo je to veoma ‘mršavo’ prvo poluvreme, Inđija je u 7. minutu tražila penal posle starta Babića nad Bastajićem, ali je sudija Anđelovski samo odmahnuo rukom. Dva minuta kasnije pokušala je Zvezda, Nikolić je asistirao do Gavrića, ovaj šutirao iskosa pravo u golmana Prekovića.

Sledeću ozbiljniju šansu videli smo 23 minuta kasnije kada je Vukanović odložio loptu za Bena, ovaj šutirao sa distance, a Preković lako ukrotio loptu. Mir u Inđiji ‘poremetio je Krasić u 35. minutu kada je Borjan ispucao loptu, do nje su stigli domaći fudbaleri, Krasić je izašao jedan na jedan sa Borjanom, Rodić ga nije stigao i lopta je završila u mreži – 1:0.

Do kraja prvog dela igre Crvena zvezda je igrala ofanzivno, ali bez prave šanse, samo nekoliko dobrih centaršuteva. Inđija je na odmor otišla sa vođstvom.

Drugo poluvreme otvorila je dobra šansa za Crvenu zvezdu. Dejan Stanković je iz igre izveo Gavrića i Vulić, ubacio je Garsiju i Pavkova, a nad visokim napadačem je napravljen faul u 50. minutu. Ben je iz dobre situacije prebacio gol za koji metar.

Inđija je u 60. minutu mogla da duplira prednost, Banjac je probio po desnom boku, uputio loptu po zemlji ka Krasiću, ovaj u sendviču dva štopera Crvene zvezde uspeo da gurne petom do Bastajića, ovaj sa pet metara šutirao, ali je Borjan odbranio i loptu odbio u korner. Samo 60 sekundi kasnije sa druge strane je mladi Nikolić sjajno uposlio Gobeljića koji se ubacio iz drugog plana, bio je sam na petercu, dobro je primio loptu, pokušao da je gurne pored golmana Inđije, ali je Preković skartio ugao u nogama odbranio.

Crvena zvezda je do izjednačenja stigla u 75. minutu kada je Nikolić poslao sjajnu dijagonalu na desni bok, Gobeljić je primio loptu, poslao je oštro na ‘peterac’, a Ben je zakucao u mrežu za – 1:1. Bio je to 11. gol reprezentativca Komorskih ostrva.

Četa Dejana Stankovića nastavila je da kidiše ka golu Inđije, a u 79. minutu je Ben bio zaboravljen uz desnu gol-aut liniju, ubacio je oštru loptu, ali je Preković sada dobro intervenisao.

U 85. minutu Inđija je ostala sa deset igrača, pošto je Čermelj dobio drugi žuti karton, to jest crveni, to nije bilo iznenađenje, jer su domaćini imali osam žutih kartona. U 88. minutu Crvena zvezda je uputila novi udarac ka golu Inđije, ali je Nikolić to uradio više nego traljavo.

Samo minut kasnije kolosalna šansa za crveno-bele. Ben je dobro izveo korner, Babić je šutirao glavom, Preković odbranio, lopta se vratila štoperu Crvene zvezde, ali se on spetljao. Dvadesetak sekundi kasnije je pokušao Gobeljić sa distance, ali je golman Inđije prigrabio loptu.

U 93. minutu Crvena zvezda je imala poslednju šansu, ali je šut Garsije sa distance završio pored gola. Zvezda je ostala neporažena, ali sa brigama pred nedeljni duel sa Partizanom.

INĐIJA – CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)
/Krasić 35 – Ben 75/

Stadion: Inđije
Gledalaca: 3.000
Sudija: Novica Anđelovski
Žuti kartoni: Mihajlov, Jovanović, Vidić, Bastajić, Purtić, Čermelj, Dimitrov, Preković (Inđija), Pankov (Crvena zvezda)
Crveni karton: Luka Čermelj (Inđija) u 85. minutu

INĐIJA (4-2-3-1): Preković – Cucin, Mihajlov, Jovanović, Krasić – Bastajić (od 74. Janjić), Banjac (od 63. Dimitrov), Purtić, Tomić (od 83. Milosavljev), Čermelj, Vidić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić – Petrović, Vulić (od 46. Garsija) – Ben Nikolić, Gavrić (od 46. Pavkov) – Vukanović. Trener: Dejan Stanković.

0
0

1 Komentara

  1. Sudjenje cista 5, sudija je odradio sve sto je mogao.
    Naravno, nije sudija kriv sto zvezdini napadaci nisu usli u 16 pa padali, ili bar da padnu na 18m pa da se nesto izmudruhe i to gurne u sesnaesterac, nego padaju daleko, gde se ne moze svirati penal.
    Ali nemoj da ih neko krivi…uspeli su zadrzati isti nivo sudjenja kao i u prvom susretu ovih rivala.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter