1
Domaći fudbal

SLS: Partizan rutinski pobedio Proleter pred derbi, Savo sa samo tri startera završio meč (FOTO)

Objavljeno: 26.02.20 u 19:55

U vanrednom 23. kolu Superlige Srbije Partizan je u Humskoj pobedio Proleter iz Novog Sada 3:1 (2:0) i 162. večiti derbi čeka sa 11 bodova minusa u odnosu na Crvenu zvezdu.

Rutinski! Bez puno muke i znoja Partizan je prebrodio Proleter iz Novog Sada i može mirno da sprema predstojeći 162. večiti derbi. Golove za Partizan postigli su Lazar Marković, Bojan Matić i Nemanja Miletić, a Savo Milošević je utakmicu završio sa svega tri startera.

Moglo je da bude nezgodno za Partizan na samom početku, igrao se 6. minut kada je Rušević izbeogao ofsajd zamku, izašao sam jedan na jedan sa Stojkovićem, ali loše šutirao tik pored stative. Kazna je bila surova i brza, minut kasnije Natho je izveo slobodan udarac, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, a Marković je uz pomoć defanzivaca Proletera savladao Petrića.

U 22. minutu Partizan je postigao drugi gol, ali je pogodak Matića poništen zbog ofsajda. Samo dva minuta kasnije novi napadač crno-belih je dobio sjajnu loptu od Brežančića, pobegao je odbrani Novosađana, predriblao je golmana Petrića i pogodio – 2:0.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Drugo poluvreme trener Partizana Savo Milošević je počeo sa dva omladinca Stevanovićem i Pavlovićem, dok je sa terena izveo Natha i Markovića, time ih sačuvao za predstojeći derbi sa Crvenom zvezdom. Bio je to potpuno miran period igre.

Partizan je prvi put zapretio tek u 60. minutu preko mladog Pavlovića, ali je njegov udarac završio preko gola. Ponovo je usledio period Partizanove dominacije bez šanse. Prva zanimljiva situacija bila je izmena kada je Asana u 77. minutu zamenio mladi Lakčević.

Minut kasnije obrukao se napadač Proletera Rušević, posle izblokiranog udarca lopta je išla pravo špicu Novosađana na nogu, hteo je da uhvati volej, ali je promašio celu loptu. Partizan je publiku razbudio u 88. minutu kada je Brežančić iskosa šutirao iz slobodnog udarca pravo na gol, golman Petrić ispustio loptu, a Nemanja Miletić je kroz noge golmanu uterao u mrežu.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Proleter nije želeo da napusti Beograd sa skorz podignutom belom zastavom, te je u 91. minutu Balabanović postigao počasni gol za konačnih 3:1.

PARTIZAN – PROLETER 3:1 (2:0)
/Marković 7, Matić 23, Miletić 88 – Balabanović 90+1/

Beograd
Stadion u Humskoj
Sudija: Milan Ilić

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Vitas, S. Pavlović, Brežančić – Zdjelar, Šćekić – L. Marković (od 46. F. Stevanović), Natho (od 46. L. Pavlović), Asano (od 76. Lakčević) – Matić. Klupa: N. Stevanović, Vujačić, L. Pavlović, Ivanović, Lakčević, Urošević, F. Stevanović. Trener: Savo Milošević.

PROLETER: Petrić – Tanasin, Andrejević (od 82. Lukaševič), Joković, Mitrović – Pejić, Radinović – Šćepanović (od 65. Novaković), Vesić (od 65. Balabanović), Karaklajić – Rušević. Klupa: Perić, Lukaševič, Bratić, Balabanović, Mirosavljev, Novaković, Kovačević. Trener: Branko Žigić.

FOTO: FK Partizan

0
0

1 Komentara

  1. Sve zvezde kluba.Sutra kad završi karijeru kažu legenda kluba.Tacno.Legenda može biti Matić koji finansira svoj rodni kraj i klub u njemu bez interesa.Ova legenda oprostila Partizanu50000e ali precizirano kad mu moraju isplatiti dug od700000e koji imaju prema njemu.Nije on ništa oprostio dao klubu 50000e jer ide četri mjeseca ranije da Partizan netrazi obeštećenje za taj period od Kineza.U Srbiji sve legende poklone dinar ali kasnije si dužan da mu dinar vratiš i još dinar onako da se nežna.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter