1
Evrobasket 2022

KVALIFIKACIJE ZA EP: MekFaden izrešetao ‘orlove’, poraz od Gruzije!

Objavljeno: 23.02.20 u 19:05

U 2. kolu kvalfikacija za Eurobasket Gruzija je u Beogradu pobedila Srbiju 94:90 i prva je na tabeli.

Pred 5.000 gledalaca Srbija je doživela poraz od Gruzije. Može se reći neočekivan, ali naš tim nije imao leka za MekFadena i Šermadinija. Na kraju 94:90, ali idemo redom…

Dobro su ‘orlovi’ otvorili meč i poveli sa 9:0 na krilima Jaramaza koji je ubacio pet koševa. Gruzija je uspela da uzvrati sa 4:0, ali je vrlo brzo naš tim otišao na ‘plus deset’ poena. Prvu deonicu završili smo sa veoma efikasnih 28:18.

Četa Igora Kokoškova dobro je otvorila i drugu deonic, a trojkom Avramovića tri minuta pre kraja prvog poluvremena naš tim je poveo sa 41:30. Tada je za manje od dva minuta Gruzija uspela da napravi seriju 9:2 predvođena Šermandinijem i vratila se u meč. Pred poslednjih 20 minuta igre naša reprezentacija je ušla rezultatom 48:41.

U trećoj deonici gosti su se potpuno vratili u igru, krenuo je šut za tri poena Gruzine, a predvodili su ih pored Šermandinija bek MekFaden i krilo Sanadze. Srbija je u poslednjih deset minuta ušla sa svega ‘plus dva’ – 67:65.

Poslednja četvrtina počeka je igrom koš za koš, a Gruzija je prvi put povela poenima Andronikašvilija sedam minuta pre kraja utakmice 72:71. Srbija je okrenula nedugo potom kada je Simonović sa dva bacanja pogodio za 75:74, a onda Avramović ‘sipao trojku’ za 78:74. Posle poena Šermadinija još jednu trojku je pogodio Avramović, ali je MekFaden poravnao na 81:81.

Činilo se da Srbija tri minuta pre kraja hvata zalet ka pobedi kada su Jaramaz trojkom i sjajni Avramović zakucavanjem doneli prednost Srbiji 86:81, ali je Sandaze odmah uzvratio trojkom 86:84 i čekala su nas dva ‘paklena minuta’.

FOTO: KS Srbije

A, u njima je ‘orlove’ dokrajčio sjajni MekFaden. Amerikanac je prvo pogodio trojku 40 sekundi pre kraja za 92:90, da bi posle promašaja Zagorca ubacio dva bacanja za konačnih 94:90. Srbija je tako zabeležila prvi poraz pod vođstvom Igora Kokoškova.

Goste je do pobede vodio MekFaden koji je ubacio neverovatna 33 poena, Šermadini je dodao 23 uz 11 skokova. Kod nas su se istakli Avramović sa 27 poena i Jaramaz sa 22 koša.

Srbija sledeće mečeve igra tek u novembru kada gostuje i dočekuje Švajcarsku.

FOTO: KS Srbije

 

0
0

1 Komentara

  1. PRVO BRUKA I SRAMOTA.DRUGO DANILOVIC TI OD VIRTUSA DOBI NEKU PLAKATU.A ONI TEU ZABRANU.BAS TE CENE.CEO KS SRBIJE TREBA DA DOBIJE SUT KARTE.MLDJE SELEKCIJE NIKAD GORE.IZGUBIMO OD GRUZIJE.DOK PREDSDNIK KS SRBIJE PEVA PESME GROBARA I VODI NAVIJANJE U ITALIJI

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter