0
Košarka

NOVICA VELIČKOVIĆ: Želja da igram za reprezentaciju jača je od umora

Objavljeno: 22.02.20 u 22:18

Novica Veličković dobio je, ‘pod stare dane’, novi poziv u nacionalni tim Srbije koji ga je, kako sam kaže, ‘podmladio’.

Prema sopstvenom priznanju, stiže ga umor zbog naporne sezone, ali je želja da ponovo igra u reprezentaciji Srbije bila jača i od toga.

– Posle 10 godina sam ponovo u reprezentaciji. Za mene je velika čast. Podmladio sam se. Uživam u radu sa trenerima i saigračima. Dosta je mladih, svi igraju po raznim ligama, imam saigrače iz Partizana… Ovih četiri-pet dana je stvarno bilo uživanje – rekao je Veličković novinarima u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

– Jedino čega sam se bojao je napor. Posle Kupa nikad ne znaš kako ćeš da završiš, pogotovo ja, u kakvom ću stanju biti. Velika mi je želja bila da ponovo budem u dresu reprezentacije i to je prevladalo. Dobro mi je telo odreagovalo, a imali su i razumevanja za mene, tako da sam sa zadovoljstvom prihvatio – dodao je Veličković.

Srbija je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala Finsku u Helsinkiju, a u nedelju od 17 časova igraće protiv Gruzije u Beogradu.

Srbija je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavila u gostima protiv Finske, a sutra dočekuje Gruziju u Beogradu.

– Zajedno smo četiri-pet dana i sve je nekako ubrzano. Upoznajemo se. Najbitnije je što smo protiv Finske pokazali veliku energiju i borbenost, od toga mora da se krene na svakom meču. Stručni štab radi na tome da na najbolji način skautiramo Gruziju i da sutra dobijemo taj meč. Neće biti lako… Nema u kvalifikacijama lakog protivnika, ne sme niko da se potceni – poručio je Veličković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter