0
U pripremi

F1: Peres slavio u prvom delu testiranja u Barseloni!

Objavljeno: 20.02.20 u 15:27

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres bio je najbrži u prvom delu današnjih predsezonskih testiranja u Barseloni, uoči početka šampionata u Formuli 1.

Peres je bio najbrži rezultatom 1:17,347 minuta. Drugi je bio vozač Renoa Danijel Rikardo sa 0,402 sekunde zaostatka, a treći Aleks Albon iz Red Bula sa 0,808 sekundi zaostatka.

Aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je bio najbrži na jučerašnjim testiranjima, danas je zauzeo sedmo mesto rezultatom 1:18,387 minuta. On je danas vozio 106 krugova, 58 više od Peresa.

Ispred Hamiltona, na šestom mestu bio je vozač Ferarija Šarl Lekler rezultatom 1:18,335.

Testiranja će se nastaviti popodne, a kada se očekuju vozač Mercedesa Valteri Botas, Sebastijan Fetel iz Ferarija i Kimi Raikonen iz Alfa Romea. Ekipe će na stazu Katalunja i u petak, čime će se završiti prva nedelja testiranja.

Takođe, ekipe će i naredne nedelje imati tri dana testiranja. Ove godine predsezonska testiranja traju kraće, šest umesto osam dana, kako bi u kalendaru bilo mesta za rekordne 22 trke. Takođe, izbačena su i testiranja na sredini sezone.

Šampionat Formule 1 počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter