0
Domaći fudbal

‘BOŽJA LEVICA’: Zvezda osvrtom na najlepše poteze u crveno-belom dresu čestitala rođendan Siniši Mihajloviću (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.20 u 10:23

Bio je jedan od najuspešnijih defanzivaca u istoriji jugoslovenskog i italijanskog fudbala, a istim stopama krenula je i njegova trenerska karijera.

Siniša Mihajlović na današnji dan puni 51 godinu, a klub koji ga je stavio na mapu Crvena zvezda nije zaboravila proslavljenog defanzivca.

Siniša Mihajlović je došao u Crvenu zvezdu 10. decembra 1990. godine. U prvoj sezoni odigrao je 14 ligaških utakmica i Zvezda  je na kraju osvojila titulu, ali iz te sezone najviše se pamti njegov gol iz slobodnog udarca u revanšu polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna iz Minhena, kao i njegov šut u nadoknadi vremena kad se lopta odbila od Klausa Augentalera u gol i odvela Crvenu zvezdu u finale.

Potom je nosio dres Rome, Sampdorije, Lacija, a kopačke je ‘okačio o klin’ nastupajući u dresu Intera. U reprezentaciji SFRJ, SRJ i SCG odigrao je 63 utakmica, postigao je 10 golova.

Trenersku karijeru počeo je u Interu gde je bio pomoćnik. U dva navrata sedeo je na klupi Bolonje, Katanije, Fjorentine, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona. Bio je selektor Srbije u periodu od 2012. do 2013. godine.

Miho, redakcija HotSporta želi ti da proslaviš još puno rođendana u sreći, zdravlju, blagostanju i sa velikim trenerskim uspesima. Najbolje poteze Mihajlovića u crveno-belom dresu pogledajte ovde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter