1
Evropske lige

FRENK LAMPARD: VAR je uništio fudbal!

Objavljeno: 18.02.20 u 11:15

Trener fudbalera Čelsija Frenk Lampard rekao je da VAR uništava dušu navijačima i izrazio je negodovanje pojedinim sudijskim odlukama u porazu od Mančester junajteda.

– Pogledao sam to opet i VAR je tu baš za to, a oni nisu uradili dobar posao. Megvajer je trebalo da bude isključen, to je jasno, i to je očigledno promenilo tok utakmice – rekao je Lampard britanskim medijima.

Čelsi je u ponedeljak uveče poražen na svom stadionu od Mančester junajteda sa 2:0 u Premijer ligi.

Lampardovom timu su poništena dva gola, čime je Čelsi postao tek druga ekipa kojoj se to desilo u engleskom prvenstvu, posle Šefilda protiv Brajtona u decembru.

Zvaničnik VAR-a Kris Kavanag takodje nije mislio da je Hari Megvajer zaslužio crveni karton zbog udaranja Mičija Batšuaija.

– Sudija u VAR sobi nije uradio dobar posao – ocenio je Lampard.

Sam Megvajer je kazao da misli da je doneta ispravna odluka.

– Znam da sam ga uhvatio i osećao sam da će pasti na mene, a moja prirodna reakcija je bila da ispravim nogu kako bih ga zaustavio. To nije bio udarac i nije bila namera. Mislim da je odluka ispravna. Izvinio sam mu se i bilo je lepo što je sudija shvatio situaciju – rekao je Megvajer.

Lampardu se nije dopala i odluka o poništenom golu Kurta Zume, zbog toga što je Sezar Aspilikueta gurnuo Brendona Vilijamsa.

– Aspilikueta je gurnut sa ledja – naveo je Lampard.

Aspilikueta je naveo da je sudija pogrešio.

– Naravno, gurnuo sam Vilijamsa, ali sam i ja prethodno bio gurnut. Najmanje što možete da uradite jeste da pogledate snimak, traje 30 sekundi. Sudija na terenu treba da bude taj koji donosi odluke – rekao je španski fudbaler.

Trener Junajteda Ole Gunar Solskjer je izjavio da nije video prekršaj Freda nad Aspilikuetom.

Drugi poništeni gol Čelsija bio je zbog ofsajda Olivijea Žirua.

– VAR služi za to i odluka je odluka, makar se nama ne dopadala. Pomalo se uništava duša navijačima – kazao je Lampard.

Mančester junajted je prvi put od sezone 1987/88. pobedio Čelsi u obe utakmice.

0
0

1 Komentara

  1. Lampard nije rekao to što mu se pripisuje u naslovu. Naprotiv, smtra da VAR služi da se isprave greške. Jedino je rekao da VAR „po mali uništava dušu navijačima“. Zašto u naslov stavljate nešto čega nema u tekstu ili čak u tekstu stoji suprotno?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter