1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

FLEŠ SA ‘MARAKANE’: Mladi golman zvanično preseljen u prvi tim!

Objavljeno: 17.02.20 u 15:40

Sjajnim partiijama u Ligi šampiona za mlade, kao i u Omladinskoj ligi Srbije, za seniorski dres Crvene zvezde izborio se mladi čuvar mreže rođen 2002. godine- Andrija Katić.

On će tokom proleća i dalje imati pravo da nastupa u takmičenjima omladinaca i tako pomogne ekipi Slavoljuba Đorđevića da ostvari što bolje rezultate, ali će imati i kontinuitet u radu sa prvim timom.

Pokazivao je tokom čitave jeseni raskošan talenat mladi čuvar mreže Andrija Katić. Nastavio je to da čini, pa je i u prvom prolećnom meču omladinske selekcije ostao nesavladan. I ne samo to, izrastao je u jednog od junaka penal-serije duela sa Šerifom kada je odbranio jedanaesterac i tako podsetio na Diku iz Barija i na Borjana iz Kopenhagena.

Golman visok 195 santimetara je nezamenjiv činilac u timu Slavoljuba Đorđevića. On je ove sezone bio standardan na svim mečevima i samo je propustio duel sa juniorima Grafičara. Sada će imati priliku da u kontinuitetu radi i trenira sa Milanom Borjanom i Zoranom Popovićem što je velika nagrada i još veći stimulans za dalji razvoj i napredak.

Katić je rođen 2002. godine u Trsteniku, a fudbalskoj javnosti postao je poznat još 15. aprila 2018. godine kada je, sa svega 16 godina i 57 dana, debitovao za seniorski tim Jagodine. U Crvenu zvezdu je došao pre godinu dana kada se obavezao na profesionalnu vernost našem klubu i od starta krenuo da demonstrira raskošan talenat koji poseduje.

Katić je zadužio dres sa brojem 51.

0
0

1 Komentara

  1. Nema napredka dok ne odu Terzic I Mrkela kako zbog gresaka,tako I zbog prezasicenosti. Zar nije bolje bilo dovesti Filipa Manojlovica,decko sa 23 godine ima zavidno iskustvo,uostalom partije u Panioniosu su ga preporucili Hetafe-u, i zaraditi na njemu 6-7 miliona za 2-3 godine. Dalje, kako to da Pejcinovic i Vukovic nisu bolji od Milunovica ,a bili su slobodni igraci ? Doveli su Zandera,a mogao je da dodje Ibanjez, dosao je Tomane a mogao je Ugo Viera itd I sve to uz drasticno manje troskova I bez rizika adaptacije. Tenk na Marakani I uporedjivanje sa Arsenalovim topom iz 18 veka,koji zna se kako je osnovan,bla go receno neinteligentno I salje ruznu poruku u Svet.Nenormalne cene za ulaznice u LS. Los Marketing.Ulaganje u infrasrukturu je ok,ali planski postepeno,a ne da klub ima fiksne troskove 30 miliona godisnje..Rekli su bice odlazaka,koje otisao do sada ? Receno je na konferenciji posle prve Lige Sampiona da ce traziti fizickici brzinski dominantne igrace,doveli su Kanjasa I Garsiju I La Paru koji je ispocetka bio veliki rizik I sad je na Transfer listi.Tek je sada stigao Sanogo I to je dobro. Dalje,direktno mjesanje u delatnost druge drzave ondnosno CG. Kad vec rukometasice igraju protiv Kosova kako nemogu Stojkovic I Ivanic ,a igrali su protiv Srbije ? Zalosno je da Stankovic koji je mnogo kompetentan,postovan u Evropskom fudbalu,,prebacuje dogovorenost za transfere na Rukovodstvo. Siguran sam da postoje bivsi reprezentativci,biznismeni postovani u Svetu koji bi dalje razvijali klub na civilizovan I uspesan nacin.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter