0
Ostali sportovi

FOTO: PRINTSCREEN

DRASTIČNO SMANJEN BROJ UČESNIKA: Na ovogodišnjem maratonu u Tokiju samo elitni trkači

Objavljeno: 17.02.20 u 20:42

Organizatori maratona u Tokiju drastično su danas smanjili broj učesnika ovogodišnje trke zbog straha od širenja koronavirusa koji dolazi iz Kine.

Maraton u Tokiju na programu je 1. marta, široj javnosti je zabranjeno učešće, a broj takmičara ograničen je na nekoliko stotina elitnih maratonaca, navodi se u kratkom saopštenju.

– Ne možemo nastaviti sa organizacijom trke u obimu koji smo prvobitno očekivali i sa žaljenjem obaveštavamo javnost da će maraton u Tokiju biti održan samo za elitne maratonce – navodi se u saopštenju.

Maraton u Tokiju se održava svake godine. Ovogodišnje maratonske trke na Olimpijskim igrama će se umesto u Tokiju održati u Saporou zbog velikih vrućina.

Na maratonu u Tokiju očekivalo se 38.000 učesnika. U Japanu je do sada zabeležen jedan smrtni slučaj povezan sa koronavirusom.

Čelnici Medjunarodnog olimpijskog komiteta i Organizacionog odbora su u više navrata naveli da Olimpijske igre neće biti odložene ni otkazane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter