0
Fudbal

LEGENDARNI PELE: Namerava i dalje da šutiram loptu!

Objavljeno: 15.02.20 u 14:00

Imam dobre i loše dane, ali i dalje nameravam da šutiram loptu, kaže legendarni Pele (79).

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Edson Arantes do Nasimento ima velikih zdravstvenih problema, zbog čega jedva hoda, ali poručuje da nema nameru da se preda.

Slavni Brazilac će u oktobru napuniti 80 godina, a poslednji put se u javnosti pojavio u invalidskim kolicima. Njegovi prijatelji su otkrili je u prethodnom periodu imao mnogo obaveza, pošto je sarađivao sa jednim britanskim režiserom, koji sprema film o njegovoj karijeri.

– Dobro sam. Prihvatio sam ovu situaciju na najbolji mogući način, ali i dalje nameravam da šutiram loptu. Imam dobre i loše dane, a to je za ljude u mojim godinama normalno. Ne izbegavam obaveze, ne plašim se. Odlučan sam i siguran u ono što radim – naglašava Pele.

Ljubitelji fudbala zabrinuli su se za zdravlje nekada sjajnog napadača zbog izjava njegovog sina Edinja. On je nedavno otkrio da je Pele depresivan i da zato praktično ne izlazi iz kuće. Brazilskom asu je ugrađen veštački kuk, pre pet godina je operisao prostatu, a 2019. je bio u bolnici zbog urinarne infekcije.

– Tata je veoma nestabilan. Operisao je kuk, ali nije imao idealan oporavak. Teško se kreće, a to mu stvara nervozu. Zamislite, bio je kralj, bio je uvek posebna ličnost, a sada ne može samostalno da hoda. Teško mu je. Ne želi da izađe iz kuće, sramota ga je da ga neko vidi – objasnio je Edinjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter