in ,

MIROSLAV ĐUKIĆ OTVORIO DUŠU: Nisam preboleo tragičnu smrt rođenog brata…

Bivši trener Partizana Miroslav Đukić dao je intervju španskim medijima u kom je pričao kako je odrastao u nemaštini i preživeo tešku životnu tragediju.

Naime, Đukić je ispričao kako je sa 18 godina izgubio rođenog brata.

– Izgubio sam rođenog brata kad sam imao 18 godina. Bio je traktorista, ubila ga je eksplozija gume koja se dogodila prilikom njenog naduvavanja s kompresorom. To je bila tragedija – ispričao je Đukić.

U karijeri je igrao za Deportivo La Korunju i Valensiju, u Španiji ga veoma cene, ali nije mislio da će biti tako, već je mislio da će se baviti zemljoradnjom.

– Moja porodica je skromno živela. Svi smo pomagali našem domaćinstvu. Bili smo siromašni, ali uvek časni i iskreni. Život nas je naučio da se borimo, budemo ponizni i marljivi. Fudbal mi je doneo novac i slavu, ali svoju stvarnost nikad nisam zaboravio. Tako sam vaspitavao i svoju decu – rekao je Đukić.

Otac nije bio za to da Miroslav trenira fudbal.

– Za mog oca fudbal je bio zabava za nedelju, nikako profesija. Bio sam igrač na ulici, zaposlen kao vozač buldožera. Jednog dana sam došao do njega i rekao mu da napuštam sve zbog fudbala. Ne možete zamisliti tu ljutnju. Skoro me je izbacio iz kuće.

Ali, neke principe vaspitanja Đukić je primenio na svoje sinove.

– Sledio sam primer. U mojoj kući su postojala pravila i ponavljao sam ih sinovima. Rekao sam im da dok su kod mene nema ništa od pušenja, alkohola, bušenja po telu, tetovaža i sličnih stvari. Nije smelo ništa od toga i oni su se toga pridržavali.

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

‘NORMALNO JE DA OVAKO IZGLEDAMO’: Evo šta je rekao Stanković posle prve pobede u karijeri

BUNDESLIGA: Lajpcig preuzeo lidersku poziciju, prekid u Berlinu i pobeda Leverkuzena u 94. minutu