0
Evropske lige

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ: Skudeto je za nas zabranjena reč, jedan govor Inzagija promenio je sve!

Objavljeno: 14.02.20 u 19:14

Van svih očekivanja Lacio se ove sezone bori za titulu u Seriji A, a pred predstojeći derbi sa Interom za ‘Skaj sport’ govorio je naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

Sve je počelo 19. oktobra kada je Lacio u Rimu na poluvremenu gubio sa 3:0 od Atalante na poluvremenu. Posle nekoliko reči trenera Simonea Inzagija nebesko-plavi su izašli na teren i stigli do 3:3. Usledila je serija od 11 pobeda zaredom. Potom remi sa Romom, pobeda nad SPAL-om , nažalost remi sa Veronom i trijumf nad Parmom. Za poziciju tri na tabeli i samo bod manje od vodećeg dvojca Intera i Juventusa.

– Posle tog poluvremena protiv Atalante nismo dugo pričali, Inzagi je rekao dve-tri reči koje su nas promenile u glavi. Izašli smo na teren i uradili ono što smo morali – rekao je SMS za ‘Skaj sport’.

U nedelju sledi derbi sa Interom, pobeda bi Lacio mogla da gurne na poziciju jedan.

– Za nas je reč Skudeto zabranjena. Inter je jaka ekipa sa mnogo velikih imena. Igraju dobro, dobili su sada gradski derbi. Mi igramo kod kuće, moramo dobor ući u meč. Nadam se pozitivnom ishodu kao pre par godina kada smo ih pobedili u plej-ofu za Ligu šampiona. Što se mene tiče, promenio sam pravac igre, sada sam defanzivniji. Osećam se dobor u novoj ulozi – rekao je Sergej.

Titula je san, ali cilj je plasman u Ligu šampiona.

– Da nam je neko na početku sezone rekao da ćemo se boriti za titulu, ne bih verovao u to. Promenili smo mentalitet. Sada smo kao porodica, puno nas je koji smo dugo ovde, a novajlije su se uklopile. Ne razmišjamo o tituli. Pretićemo, ali naš cilj ostaje plasman u Ligu šampiona – istakao je Sergej Milinković-Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter