0
Košarka

NBA: Tejtum ‘rešio’ Kliperse posle dva produžetka, Zajon podiže granice (VIDEO)

Objavljeno: 14.02.20 u 09:18

Budući da nam predstoji NBA ‘Ol-star’, u noći između četvrtka i petka odigrana su samo dva meča u najjačoj ligi sveta.

I da je bilo deset utakmica, opet bi (najverovatnije), najzanimljiviji meč bio između Boston Seltiksa i Los Anđeles Klipersa, koji su odigrali dva produžetka i na kraju je pobeda pripala ‘zelenima’ rezultatom 141:133.

U jednoj od najboljih utakmica u sezoni, gledali smo rezultatsku klackalicu i egal tokom celog meča, a jedino je Boston u trećoj deonici uspeo da dođe do dvocifrene prednosti.

Ipak, Kavaj Lenard i drugovi su vrlo brzo to smanjili i u finišu došli do produžetka. U dodatnih pet minuta pobednik nije rešen, pa se igralo još pet.

Tada su se istakli Džejson Tejtum i Gordon Hejvurd, koji je vezao seriju od sedam poena i tako prelomio meč.

Apsolutni junak je Tejtum, koji je meč završio sa 39 poena (12/23) i devet skokova, Markus Smart je dodao 31, Hejvord je imao 21, a Kemba Voker 19 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Goste je predvodio Lu Vilijams sa 35 poena, Lenard je ubacio 28, a Herel 24 uz 13 skokova.

Nju Orleans Pelikansi su poraženi od Oklahoma Siti Tandera, ali je Zajon Vilijamson nastavio da blista na najvećoj pozornici.

Ponovo je pomerio granicu ličnog rekorda, pa je tako ubacio 32 poena, šest skokova, jednu asistenciju i blokadu uz šut iz igre 11/19.

Ipak, Oklahoma je izvojevala veliki trijumf i nastavila pohod ka plej-ofu. Sada je na ‘sigurnoj’ šestoj poziciji Zapada sa skorom od 33 pobede i 22 poraza.

NBA, rezultati:

Boston – LA Klipers 141:133
Nju Orleans – OKlahoma 118:123

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter