in ,

MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO TEKVONDISTE: Država je uz vas!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas trening reprezentativaca Srbije u tekvondu, pružio im podršku i poželeo uspeh na predstojećim takmičenjima, sa akcentom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na ovaj način ministar Udovičić će posetiti sve naše učesnike na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri, i lično se uveriti da li njihove pripreme teku po planu i u najboljim mogućim uslovima.

Tokom druženja sa šampionkama Milicom Mandić i Tijanom Bogdanović, koje su već obezbedile vizu za OI, Dmitrijem Nagajevim i Nikolom Vučkovićem koji će svoju šansu potražiti na kvalifikacionim turnirima, kao i trenerom Draganom Jovićem, ministar je konstruktivno i otvoreno razgovarao o uslovima u kojima se pripremaju, izazovima sa kojima se susreću, kao i o očekivanjima na predstojećim takmičenjima poput Evropskog seniorskog prvenstva Zagrebu i, naravno, OI u Japanu.

– Želimo da pokažemo našim sportistima da smo stoprocentno uz njih. Došli smo da vidimo šta im treba, da li možemo da uradimo još nešto. Mi smo tim i imamo isti cilj – da oborimo rekorde, da osvojimo što više medalja, posebno u Tokiju. Tu smo da im pružimo podršku i da im obezbedimo sve što je potrebno kako bi mogli da se fokusiraju na takmičenje. Drago mi je što sam se lično uverio da su naši tekvondisti visoko postavili ciljeve, da su maksimalno motivisani- rekao je Udovičić.

Zvanično najbolji tekvondo trener na svetu, Dragan Jović, izjavio je da je podrška ministra pravi podstrek pred značajna takmičenja.

– Država ma poverenja u nas, to svakom sportisti znači. Država nije uz nas samo kad su dobri rezultati, nego i kad ima problema, zato se viđamo, razgovaramo, tražzimo najbolje rešenje. Nadam se da ćemo se videti i posle Tokija sa razlogom. Ne volim da licitiram sa medaljama, ali iskustvo mi kaže da imamo veliki šanse, znamo konkurenciju, pobeđivali smo, gubili, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo i nadamo dobrom rezultatu- rekao je Jović.

Olimpijska šampionka iz Londona MIlica Mandić zahvalila se ministru i ministarstvu što uvek veruju u sportiste.

– Podrška nam je bitna., i fiannsijska i moralna, to nam je vetar u leđa, svima nam je isti cilj i nadamo se najboljim rezultatima- poručila je Mandićeva, kojoj će Igre u Tokiju biti treće u karijeri.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ŠAKOTA PRED KUP: Pamtim dobro 1987. godinu kada sam osvojio trofej sa timom iz Prve B lige!

DRAMA: Pogledajte penal seriju iz Tiraspolja, hladnokrvnost mladih fudbalera Crvene zvezde (VIDEO)