0
AdmiralBet ABA Liga

MEGA OTPUTOVALA U NIŠ: Kup je takmičenje u kom svi timovi imaju šansu, bili smo svedoci iznenađenja!

Objavljeno: 12.02.20 u 18:50

Košarkaši Mega Bemaksa su doputovali u Niš gde će od 13. do 16. februara održati Kup Radivoj Korać.

Mega će svoj četvrtfinalni meč igrati u u četvrtak 13. februara od 19:30 časova u dvorani Čair, a ukoliko zabeleže pobedu, u polufinalu u subotu 15. februara od 17 časova će ići na boljeg iz duela Crvena zvezda mts – BKK Radnički. Finale će se igrati u nedelju 16. februara od 21 čas.

Kako na Kupu Radivoja Koraća ekipe mogu registrovati maksimum četiri stranca, za Megu će na ovom takmičenju igrati Edin Atić, Kendrik Peri, Marko Simonović i Blaž Mesiček.

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević je po dolasku u Niš istakao da su u Kupu uvek moguđa iznenađenja:

– Kup je takmičenje u kome svaka ekipa ima svoju šansu i gde smo i u prošlosti viđali iznenađenja. Na tu jednu utakmicu i manje ekipe imaju šanse protiv favorita. Sloboda igra sjajno u KLS-u i sigurno ih nećemo potceniti. Verujem da će publika imati prilike da uživa u mečevima a mi smo uvek dodatno motivisani da se prikažemo u dobrom svetlu u Nišu gde smo 2016. osvojili naš prvi i za sada jedini trofej u Kupu. Ukoliko uspemo da nametnemo naš ritam na utakmici, verujem da ćemo opravdati ulogu favorita i plasirati se u polufinale. Idemo korak po korak, pa ćemo videti koliko daleko možemo da doguramo – izjavio je Dejan Milojević.

Bek Mega Bemaxa Luka Ašćerić je istakao da je potrebno da igrači Mege uspostave kontrolu nad utakmicom od starta:

– Igramo protiv veoma nezgodne ekipe Slobode koja se nalazi u vrhu KLS-a i sigurno je da će želeti da se pokažu u što boljem svetlu na Kupu. Moramo da budemo vrlo oprezni i da sa pravom energijom uđemo u meč. Pokušaćemo uz agresivnu odbranu da uspostavimo kontrolu nad utakmicom od starta. Ne bežimo od uloge favorita, ali ne smemo da se opustimo jer je prostor za ispravljanje grešaka sužen na ovakvom takmičenju. Ukoliko budemo na svom nivou, verujem da ćemo doći do pobede i plasmana u polufinale – izjavio je Ašćerić

Tokom trajanja Kupa Radivoja Koraća, u Nišu će biti održan i Mini kup Beobasket 2020 na kome učestvuje 7 pionirskih selekcija učesnika Kupa kao i selekcija grada Niša.

Pioniri Mega Bemaxa su u dva navrata do sada osvajali Mini kup, a prvi protivnik ka novom trofeju će im biti pioniri Slobode iz Užica. Meč je zakazan za petak 14. februar od 16 časova u Osnovnoj školi Dušan Radović a ukoliko se plasiraju u polufinale, tamo ih na istom mestu u subotu 15. februara od 11:30 čeka bolji iz duela Crvena zvezda mts – Niš. Finale je zakazano za nedelju 16. februar u 13 časova u dvorani Čair.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter