1
Evropske lige

VELIKI SKANDAL: Bivši trener Crvene zvezde optužen da je uzimao novac od transfera srpskih fudbalera!

Objavljeno: 10.02.20 u 17:14

Šokantne optužbe stižu iz Belgije.

Nešto je ‘mutno’ u belgijskom fudbalu. To je jasno odavno, jer se još za transfer Aleksandra Mitrovića i mnogih drugih igrača pričalo da postoji nekoliko strana koje se međusobno ‘tale’, te da definitivno nisu ‘čista posla’.

Međutim, nova optužba stiže direktno protiv srpskog trenera i bivšeg šefa struke Crvene zvezde, Aleksandra Jankovića, u koga je prst uperio predsednik Standarda iz Liježa Bruno Venanci.

On je podneo tužbu protiv bivšeg sportskog direktora Olivija Renarda i bivšeg trenera kluba Jankovića, preneli su danas belgijski mediji.

Pored njih dvojice, Venanci je optužio i menadžera Dejana Veljkovića, koji je ranije i hapšen zbog sličnih stvari, a kao jedna od strana spominje se i Mateja Kežman, inače trenutno menadžer Sergeja Milinković-Savića.

Sporni su transferi Standarda između 2016. i 2018. godine, jer su mnogi ugovori za skaute bili preplaćeni. Kako se navodi, postojali su lažni ugovori za skautiranje preko kompanija u Srbiji i Crnoj Gori, te je Veljković igračima i trenerima davao novac ‘ispod žita’ i delio provizije.

Između ostalih, u pitanu su transferi Filipa Mladenovića, Gojka Cimirotai Miloša Kosanovića. Prema ovim optužbama, Janković je zaradio 250.000 evra, Veljković 170.000, a Renard je ‘bio dobar’ 20.000 evra.

Belgijanci su uspeli da stupe u kontakt sa Jankovićem, koji je ovom prilikom dao izjavu da nema pojma o čemu se radi.

– Ovo je prvi put da čujem tako nešto. Uvek sam imao dobar odnos sa Standardom. Vezano za transfere Kosanovića, Cimirota i Mladenovića, prvi je obavljen pre nego što sam ja postao trener, drugi je došao kada sam ja otišao, a u slučaju Mladenovića svi znaju da nisam žurio da dođe u Standard. Činjenica da se moje ime spominje tek tako je opasno i pogrešno. Ako postoji zvanična tužba, odgovoriću, ali za sada ne mogu da kažem ništa drugo – izjavio je Aleksandar Janković, koji je u Standardu radio od septembra 2016. do aprila 2017. godine.

0
0

1 Komentara

  1. Belgijskim organima je dostupno sve, jer je Belgija pravna država, i oni će sigurno otkriti pravu istinu a siguran sam da su Belgijanci mala deca prema onom što se radi u Zvezdi, gde finansijski forenzičari već punih 8 (osam) godina ne smeju ući u Zvezdu! Kad bi oni ušli u Zvezdu i otkrili tragove i tokove novca, ko zna ko bi sve išao na dugogodišnji oporavak u ZIKS S.Mitrovica! Brzo bi se otkrilo zašto I kako je uvezeno na desetine tričavih trećerazrednih stranaca, koji uopšte nisu igrali!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter