0
AdmiralBet ABA Liga

PAVIĆEVIĆ BLISTA: Na početku sezone smo bili u vozu, ali smo se ‘malo zapričali’

Objavljeno: 10.02.20 u 21:52

Trener Mornara Mihailo Pavićević nije skrivao zadovoljstvo zbog velikog trijumfa njegovog tima nad Crvenom zvezdom.

Barani su na svom parketu slavili trijumf rezultatom 71:63 i ponovo su se uključili u trku za ulazak u plej-of ABA lige.

– Veličanstvena pobeda protiv evroligaške ekipe koja u elitnom takmičenju ima deset pobeda i šansu da se plasira u Top 8. Pobeda potiv velike Zvezde, a znate koliko to znači za naš mali klub i mali grad. Atmosfera je bila odlična, pravi spektakl i drago mi je da je košarka večeras pobedila. Ovakav sastav, ovakav trener se ne dobija često i moram da nazovem trijumf veličanstvenim, iako je to samo jedan u nizu. Na najbolji način smo iskoristili umor Zvezde, imali su četiri utakmice u sedam dana. Imali smo vremena da se spremimo za meč, iako nije bilo nimalo lako – rekao je posle meča Pavićević i dodao:

– Pokušavali smo da nađemo slabe tačke, da nađemo koncepciju gde da napadnemo… A kada vidimo koliko malo ih ima, bilo je teško. Odustao sam od toga i rekao sam da idemo hrabro, da pobedimo. Sastanak u svlačionici je trajao deset sekundi, prevodioci su imali problema, a ja sam rekao: ‘Hajdemo, 12 veličanstvenih, da izađemo na teren!’ Video sam da su svi dali svoj maksimum, čak ni oni koji nisu ulazili sa klupe. Zahvalio bih se Zvezdi koja je napravila spektakl, koja je tu da napuni dvorane. I čestitam na ovoj divnoj atmosferi“.

Novinari su pitali trenera Mornara da li je odbrana bila ključ uspeha.

– Znate kako, uvek ponavljam, bez dobre odbrane ne može da se dobije utakmica. Uvek stavljam upitnik posle toga, jer najbolji odbrambeni igrač na svetu protiv najboljeg napadača, nema šanse. Ta konstatacija ne stoji kada je Golden Stejt u pitanju, ali da ne idem previše široko… Ja volim napadačku košarku, košarku uopšte, ona se igra na koš više. Da se u NBA igra ovakva odbrana, poseta bi pala na 2.000-3.000 gledalaca. Što se tiče odbrane, možete se snaći u osam do deset situacija. Dajte mi 15 igrača, napraviću od svih njih 15 dobre odbrambene igrače. Pitanje je da li bih im pomogao da postanu vrhunski napadači. Eto, bilo je par zaista sjajnih akcija, ali okrenuo bih se odbrani, držali smo neki koncept. Imali smo posle odlične tri četvrtine 24 prednosti, a oni su se vratili. Ne mogu ništa da prigovorim svojim igračima. Ono što Beron daje preko ruke, ono je neverovatno. Ovo je pobeda mojih momaka, nije moja, oni su dole. Tu smo samo da pomognemo, a i da odmognemo sa svojim odlukama.

U poslednja tri kola vodiće se velika borba za pozicije tri i četiri između Cedevita Olimpije, Mornara i Crvene zvezde.

– Mi smo po priči pre početka prvenstva bili u vozu. Malo smo se više zapričali, pa je otišlo u drugom pravcu. Imali smo više padova nego uspona i uhvatili smo poslednji voz. Zakačili smo se za poslednji vagon. Zavisi od brzine kretanja voza da li ćemo tu da ostanemo, tri kola su do kraja. Imamo teško gostovanje Budućnosti, protiv jedne od ekipa koja je najbolja u ligi. Onda idu Krka, pa Mega u Beogradu. Ako ne prođemo sami smo krivi, ako prođemo sami smo krivi. Ako prođemo, bićemo jako nezgodni, to vam obećavam.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter