2
Domaći fudbal

Foto: KK Crvena zvezda

BIĆE DRAMATIČNO: Navijači ‘pale digitrone’ – evo šta je potrebno Zvezdi da bi ušla u plej-of ABA lige!

Objavljeno: 10.02.20 u 23:55

Aktuelni nosilac šampionskog prstena regionalne lige moraće dobrano da se pomuči ne bi li uopšte došao u mogućnost da brani titulu osvojenu prošle sezone.

Crvena zvezda je porazom od Mornara u Baru došla u nezavidnu situaciju, onu na koju nikako nije navikla prethodnih sezona na Jadranu.

Istina, sve ima u svojim rukama i ukoliko bude slavila u sva tri naredna meča do kraja ligaškog dela ABA lige, biće učesnik plej-ofa. U suprotnom, biće dramatično.

ABA LIGA: Mornar promašivao bacanja, ali pogađao sve ostalo – nezaustavljivi Luković razbio Zvezdu u Baru! (VIDEO)

Na prvom mestu za sada je Partizan, odmah iza je Budućnost, a potom Crvena zvezda, Mornar i Cedevita Olimpija zauzimaju naredne tri pozicije sa skorom 12-9.

Prvi sledeći meč Zvezda će 1. marta igrati u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ protiv Cedevita Olimpija, direktnog protivnika u borbi za treće, odnosno, četvrto mesto. Dan kasnije rivali će biti Budućnosti i Mornar, te bi već tada mogao da bude poznat dalji rasplet.

Potom će Zvezda igrati protiv FMP-a u gostima i Zadra u Beogradu. Ukoliko, dakle upiše tri pobede, biće sigurno među četiri najbolja tima.

‘U POSLEDNJI ČAS SMO OSTALI BEZ BRAUNA…’: Šakota u umoru i igranju Evrolige vidi razloge poraza!

Ono što Zvezdi takođe ide u prilog jeste to što i Mornar i Cedevita Olimpija imaju težak raspored i duele protiv Budućnosti.

Ukoliko dođe do međusobnih krugova, gleda se odnos pobeda i poraza tih timova, a Zvezda sa Mornarom ima 1-1, Cedevita Olimpija sa Baranima ima 0-2 i zato bi bilo od krucijalne važnosti da se pobedi ljubljanski tim u prvom narednom kolu.

Evo ko će igrati sa kime do kraja ligaškog dela ABA lige:

20. kolo:

Zvezda – Cedevita Olimpija
Budućnost – Mornar

21. kolo:

FMP – Crvena zvezda
Cedevita Olimpija – Budućnost
Mornar – Krka

22. kolo:

Zvezda – Zadar
Mega Bemaks – Mornar
Krka – Cedevita Olimpija

0
0

2 Komentara

  1. Hoce se javiti covic da pita za regularnost u ovoj situaciji u kojoj igraju FMP zvezda??? Xaxaxa ako dobije FMP direktno zvezdi uzice da ni Sanse nema da igra u EL i izgubi prilican novac…..znaci izbije cokiju iz dzepa!?!? Ajde pravednici pišite Aba ligi i ukazite na tu mogucu neregularnost i na kraju krajeva tuzite ABA ligi! Ej valjda je svako svakog pobedio u ABA, od ovih stalnih ucesnika, jedino nikad FMP zvezdu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter