0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

TRINKJERI: Zvezda, Virtus i Budućnost, preživeli smo! MIJOVIĆ: Uživali smo u Beogradu!

Objavljeno: 09.02.20 u 21:20

Partizan je u rekordnoj večeri za ABA ligu pobedio Budućnost sa 87:82, a evo šta su posle meča rekli treneri dva tima.

Andrea Trinkjeri je istakao da su njegovi igrači u ovaj meč ušli isceđeni i da sada zaslužuju mali odmor pred Kup ‘Radivoja Koraća’.

– Ponedeljak Zvezda na strani, sreda Virtus na strani, nedelja Budućnost kući, preživeli smo, to je najvažnije. Izgubili smo par igrača, ali igrali smo tvrdo, borili se, grešili, ali mislim da smo zaslužili pobedu. Uradili smo sve što smo mogli da dobijemo ovu utakmicu. Dvojica igrača su dali 12 trojki… A, mi smo pobedili. Iskreno vam kažem, treneri uvek treba da se brinu, misle, rade, nek moji igrači uživaju i malo se odmore, a ja ću razmisliti kako da neke stvari sredim sad – rekao je Trinkjeri i dodao:

– Bili smo isceđeni, ali su nam ‘Grobari’ dali energiju, bilo je fantastično. Nismo mogli da ginemo za svaku loptu bez ovakve podrške.

Novinari su italijanskog stručnjaka pitali o Pejdžu koji je odigrao sjajan meč, ali je Andrea imao spreman odgovor.

– A Ogi? Ja ne mogu da vidim Pejdža bez Ognjena, ne mogu videti Mozlija bez Jankovića, mi igramo sa hemijom, postoji velika podrška među igračima – zaključio je Trinkjeri.

Trener Budućnosti Petar Mijović je istakao da da bi se dobio Partizan u ovakvoj atmosferi da je potrebno biti na visokom nivou 40 minuta.

– Morali smo biti kocentrisani svih 40 minuta ako smo hteli pobediti Partizan u ovakvoj atmosferi. astavljamo dalje, imamo tri kola, ne bavimo se kalkulacijama, u sva tri ćemo ići na pobedu. Partizanu želim sve najbolje, mi smo što se košarke tiče uživali večeras u Beogradu – rekao je Mijović.

On je ključ pobede Partizana video u širokom ‘rosteru’ koji imaju crno-beli.

– Mislim da je derbi meč opravdao očekivanja, mogli ste da gledate dobru košarku i da u pojedinom momentima uživate u predstavi oba tima. znali smo da nas čeka težak posao, bez obzira na dve teške utakmice koje je Partizan imao, dosta su široki. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, da smo dobro zatvarili neke stvari koje Partizanu donose dobre stvari. Imali smo ozbiljan pad u finišu, trebalo je da imamo bolji rezultat na poluvremenu za pobedu u ovom meču – zaključio je šef stručnog štaba Podgoričana.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter