0
Košarka

NBA: Kingsi na pogon Bjelice i Bogdana, Gudurić bez promašaja, Bertans odličan u pobedi Vašingtona (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.20 u 09:20

Osam duela odigrano je večeras u NBA ligi, a odličan je bio duo Sakramento Kingsa Bogdanović – Bjelica.

Sakramento je na svom terenu u prestonici Kalifornije savladao Majami Hit rezultatom 105:97.

Pobeda nad Majami Hitsom je došla najviše zahvaljujući Bogdanu Bogdanoviću i Nemanji Bjelici. Bek reprezentacije meč je završio sa 23 postignuta poena uz 50 procenata ubačenog šuta. Pratio ga je Bjelica sa 15 poena 6 skokova i osam asistencija.

Odično je Sakramento otvorio meč, napravii su seriju 8:0, sa druge strane parirao im je Robertson, ali na svaku njegovu trojku stizao je odgovor Bjelice ili Bogdanovića sa distance.Majami je uspeo da obori tempo i uvede meč u tok koji im leži i čak su došli do minusa od dva poena, dok je u drugoj četvrtini igrano neizvesno na obe strane. U nastavku se ponovo razigrao Bogdanović a Sakramento doazi do nove dvocifrene prednosti.

Kingsi su u drugom poluvremenu pokazai ko se pita u Sakramentu. Majami je poslednje vođstvo imao sredinom deonice zahvaljujući poenima Nana i Adebaja, da bi Bogdanović, Bjelica i Foks vratili 7 poena prednosti.

Pored sjajnih partija Bogdanovića i Bjelice, istakao se Badi Hild sa 21 poenom uz 7 skokova, Foks je imao 16 i 8 asistencija, a na drugoj strani je Bem Adebajo imao 26, Dankan Robinson 18, Kendrik Nan 16, a Goran Dragić 14. Džimi Batler je propustio meč.

Košarkaši Dalasa gostovai su Vašington Vizardsima, ali je domaćin uspeo da slavi u neizvesnoj završnici rezultatom 119:118.

Ekipa iz Teksasa doputovala je bez Luke Dončića, a prostor da se iskaže nije dobio ni Boban Marjanović. Blistao je miljenik navijača Partizana Davis Bertans koji je ubacio 20 poena i uz osam skokova bio je najistaknutiji na terenu.

Dalas je bolje počeo ovu utakmicu pošto Vizardsi nisu imali odgovor na sjajnu igru Kristapsa Porzingisa i Seta Karija, a jedini raspoloženi košarkaš u tim momentima bio je ruki Rui Haćimura.

Delovalo je da će Dalas uspeti već tada da se odlepi, ali su se pitali Šabaz Nejpir i Davis Bertans i spusttili tu razliku na pristojnih 4 poena.

U drugoj četvrtini igralo se „koš za koš“ nijedna ekipa nije uspela da napravi seriju, ali su Vizardsi ipak ubacili 2 poena više i dodatno smanjili zaostatak pred odlazak na „veliki odmor“.

Ipak u završnici je domaći tim uspeo da se vrati u meč i na kraju preokrene.

Bredli Bil bio je najefikasniji sa 29 poena imao je i pet skokova i osam asistencija, Bertans je imao 20, Haćimura 17, a Nejpir i Smit po 14. Set Kari je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Dalasa, Hardavej je imao 19, a Branson 15.

Filadelfija je dočekala Memfis Grilise. Slavio je domaći tim rezultatom 119:107.

Srpski Košarkaš marko Gudurić je dobio priliku i ubacio je devet poena. Za četiri minuta šutirao je 3/3 iz igre. Pogodio je jednu trojku i dva puta bio uspešan sa ‘penala’.

Sa tog meča možemo izdvojiti impresivni performans Furkana Korkmaza, koji je ubacio rekordni broj poena, čak 34, dok je Ben Simons imao 22 uz 10 asistencija.
Filadelfija Seventisiskersi su tako bez ikakvih problema savladali Memfis rezultatom 119:107, a oni su pred ulazak u poslednji kvartal imali ogromnu prednost od 31 razlike.

Sakramento – Majami 105:97
Juta – Portland 117:114
Finiks – Hjuston 127:91
Oklahoma – Detroit 108:101
Indijana – Toronto 106:115
Boston – Atlanta 112:107
Vašington – Dalas 119:118
Filadelfija – Memfis 119:107

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter