0
Košarka

KVALFIKACIJE ZA OI: Gledaćemo naše devojke u Tokiju!

Objavljeno: 08.02.20 u 19:15

Posle poraza od SAD, ženska košarkaška reprezentacija Srbije je u 2. kolu kvalfikacionog turnira za OI u Beogradu pobedila Nigeriju 70:64.

Samo čudo može da se desi pa da učenice Marine Maljković ne izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Naše devojke su danas u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ pobedile Nigeriju 70:64 i sada im je potrebno samo da pobede najvećeg autsajdera u grupi Mozambik u nedelju. Čak i da se dogodi čudo da Mozambik pobedi naše devojke, biće dovoljno da SAD pobede Nigeriju i opet bi se naš tim našao u Tokiju i borio za odbranu bronzane medelje iz Rija.

Nije naš tim počeo baš najbolje meč, ali su se ‘lavice’ izdigle u drugoj deonici koje su dobile sa ubedljivih 22:12. Ipak, od kraja treće deonice, pa sve do 20 sekundi pre kraja meča gledali smo zanimljiv meč, pa možemo reći i dramu.

Najopasnije bilo je pred kraj meča kada je Nigerija napravila seriju 9:0 i približila se na 66:62. Imala je selekcija iz Afrike dve šanse da priđe Srbiji još više, ali je posle nesportskog faula nad Anom Dabović sve bilo rešeno.

Srbiju je do pobede vodila Vasić sa 21 poenom, Bruks je dodala 19, a Dabović 11 poena. Kod Nigerije je Kalu ubacila 20 poena, a Amukamara 15 koševa.

Srbija protiv Mozambika igra u nedelju od 17 časova u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter