0
Dejvis kup

FED KUP: Srbija savladala Švedsku 2:1 – Ječmenica: Slovenija je favorit, ali smo već pravili iznenađenja!

Objavljeno: 07.02.20 u 20:54

Fed kup selekcija Srbije plasirala se u razigravanje za plasman u plej of kvalifkacija Svetske grupe.

Na takmičenju I grupe Evro-afričke zone u Luksemburgu Srbija se nalazila u Grupi A gde je zabeležila pobede nad selekcijom domaćina 2:1 i nad timom Švedske 2:1 (Aleksandra Krunić – Mirjam Bjorklund 6:2, 3:6, 6:3, Nina Stojanović – Johanna Larsson 1:6, 0:6, dubl: Krunić, Stojanović – Larsson, Lister 6:2, 6:1)

Za plasman u plej of koji je na programu 17. i 18. aprila 2020. Srbija će se boriti protiv selekcije Slovenije (08. februar 2020. sa početkom od 10:00 časova). Pobednik plej ofa u aprilu obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Svetsku grupu koje su na programu februara 2021.

Pobednik kvalifikacija (februar 2021) ostvaruje plasman na finalni turnir Svetske grupe 2021. koji je na pogramu u aprilu 2021. u Budimpešti.

Selektorka Tatjana Ječmenica je nakon meča bila zadovoljna, istakla je da Srbiju sutra očekuje težak posao.

Bio je težak i uzbudljiv dan, na sreću završio se u našu korist. Eto, Aleksandra Krunić donela je prvi bod, međutim, Nina se potrudila i dala je sve od sebe, ali nije išlo. U dublu su odigrale na visokom nivou. Ušli smo u plej-of za ulazak u Svetsku grupu, čeka nas Slovenija, oni su favoriti, ali smo mi pravili i do sada iznenađenja, nadam se da će sportska sreća biti na našoj strani – rekla je selektorka Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter