1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

LALATOVIĆ: Kaznili su svaku našu grešku

Objavljeno: 06.02.20 u 18:53

Posle poraza njegovog tima od Rubina, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je ruska ekipa kaznila svaku grešku u igri crveno-belih.

Vojvodina je danas poražena od Rubina rezultatom 3:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Nikad nije prijatno kada se izgubi utakmica, ali mojim igračima danas mogu da zamerim samo na koncentraciji u defanzivi. Kod prvog gola, nismo ispratili igrača do kraja, drugi je bio posle lepe akcije, a treći je praktično bio autogol i dali smo ga sami sebi. Međutim, treba uzeti u obzir da smo igrali protiv Rubina iz Kazanja, koji je po organizaciji i finansijama bar 20 godina ispred nas. Imali smo dve-tri stopostotne šanse koje nismo iskoristili i ko zna u kom pravcu je utakmica mogla da ode. Takođe, bolje je da se sad dese neke individualne greške, koje su danas napravili dvojica igrača, nego kad krenu takmičarske utakmice – kaže Lalatović.

Današnjom utakmicom, Vojvodina je završila zimske pripreme u Beleku.

– Pripreme smo odradili dobro i igrali smo protiv mnogo ozbiljnih timova, te smo od svih ekipa iz Srbije imali najjače protivnike ove zime. Ja sam namerno i tražio da igramo takve utakmice, jer su moji igrači videli da mogu da igraju protiv jednog Rubina iz Kazanja, Šahtjora, Rapida… Mi u našoj ligi nemamo mečeve tog intenziteta kao što Rubin ima u svojoj, a njegovi igrači su skupo plaćeni i danas su iskoristili bukvalno svaku našu grešku. Igrači će sada dobiti dva dana slobodno da se osveže, a potom ulazimo i mikro-ciklus priprema za prvenstvo i to će onda biti onako kako ja to želim. I danas je bilo dosta dobrih stvari, ali nas je presekao taj gol u poslednjem minutu prvog poluvremena, što ne sme da nam se desi – napominje Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine praktično već sada zna sastav koji će izvesti na teren na meču protiv Proletera u prvom prolećnom kolu.

– Imao sam možda jednu-dve dileme, ali i njih sam razrešio u svojoj glavi i već sada znam tim koji ću izvesti na teren protiv Proletera. Vojvodina jeste veliki klub, ali jedno je kad igrate prijateljske utakmice protiv ekipa koje su ispred vas i koje ulažu po 50-60 miliona evra na transfere, a drugo je kad igrate protiv Proletera, Radničkog ili Crvene zvezde, koja je, doduše, takođe na jednom visokom nivou. Ipak, to su ekipe kojima možemo da pariramo, kao što smo i danas u većem delu meča parirali Rubinu, koga sa klupe predvodi bivši selektor Rusije – rekao je Lalatović.

Ekspedicija FK Vojvodina sutra rano ujutru napušta hotel „Susesi Luxury Resort“, a dolazak crveno-belih na aerodrom „Nikola Tesla“ očekuje se oko 11:25 časova.

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

1 Komentara

  1. Lale, tacno si sve rekao. Jedno je igrati protiv Proletera gde imate osigurane bodice na bazi lokal relacija, a drugo sa Zvezdom, tvojom omiljenom fragojlom protiv koje uvek skidas gace i personalno i svojim igracima! A igranje protiv dobrog ali tek za tamosnje relacije prosecnog ruskog tima ili pristojnog austrijskog tima je za vas znas sta?! To je za vas visa matematika, kalkulus! Taj rezultat pokazuje kako ce te vec u drugom kolu kvalifikacija za LE ispasti od neke ekipe takvog ranga! Ipak, da naglasim, prdn-da podsetim, te ekipe nisu ni blizu ekipa sa kojima Partizan igra na svojim pripremama. Moguce je da si u svom zanesenjastvu ,tebi svojstvenom, zamenio Zvezdu i Partizana, sto me ne bi cudilo imajuci u vidu tvoj mentalni sklop!
    Zato, cool down majstore a nekad sopstvene reci i nisu dobre za njihovog autora. Kako znam, Proleter je bolje od vas igrao na pripremama, tukao je i Sahtjora iz Donjecka!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter