0
Evropske lige

UEFA.com

IMA LI KRAJA: Veliki skandal u Nemačkoj, opet taj rasizam!

Objavljeno: 06.02.20 u 19:18

Raspirivanje rasističke mržnje nije bio čest slučaj u Nemačkoj, ali se i tamo desio ispad u utakmici Kupa između Šalkea i Herte.

Ovog puta žrtva je bio mladi reprezentativac Nemačke i fudbaler berlinskog tima Džordan Torunariga, koji je bio vređan sa tribina nakon što je dobio crveni karton.

Torunariga je ušao u sukob sa trenerom Šalkea Davidom Vagnerom i navijači domaćeg tima su ga zbog toga vređali na vrlo ružan način.

– Nisam želeo da komentarišem ovo na utakmici, bio sam pod emocijama, ali sada hoću. Ja sam rođen u Nemačkoj, rastao sam ovde, završio sam školu ovde, pričam Nemački kao i svi drugi, tako da mi nisu jasne reakcije nekih idiota tokom utakmice – napisao je Torunariga i dodao:

– Mnogi ljudi ne razumeju šta to znači i šta rade. Ja sam srećan što imam podršku svoje porodice, mojih saigrača i mog kluba. Možda neko drugi nije doživeo ovakvu situaciju. Rođen sam u Kemnicu i tamo sam odrastao. Vređali su mi porodicu. To je razlog zašto sa na utakmici odreagovao onako emotivno. Ti ne možeš da biraš boju kože kada se rodiš, zato to nije važno. To treba da bude prihvatljivo kao i različita vera ili poreklo.

Ubrzo se oglasio i otac fudbalera Odžokodžo Torunariga.

– Diskriminacija se prikriva svuda. Bio sam progonjen kroz grad na filmskom festivalu. Policajci su mi pomogli tek kada su shvatili da sam fudbaler. Uvek sam se trudio da sklonim rasizam od svoje dece – poručio je Odžokodžo.

Čeka se kazna za Šalke, nema sumnje, a videćemo kolika će ona biti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter