0
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda / Nikola Mitić

‘OVDE SE BUDIM SREĆAN…’: Borjan o ranijim pozivima Zvezde, planovima posle karijere i prvom Stankovićevom zahtevu!

Objavljeno: 05.02.20 u 11:53

Meni nije problem da završim karijeru u Beogradu, a pred nama je dosta izazova. Još sam ‘gladan’ novih uspeha i trofeja – poručio je kapiten šampiona Srbije.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Mirko Marković)

Naravno da je Milan Borjan oslonac Crvene zvezde, golman sa sjajnim učinkom i od odlaska Marka Marina postao je kapiten. Traka je u pravim rukama, a otvoreno je čuvar mreze u Beleku pričao oko planova, ponuda i šta kada se završi karijera u klubu i selekciji Kanade.

Vremena ima za ‘penziju’ do tada se sprema za izazove na domaćoj sceni sa željom da podigne dva domaća pehara.

– Mnogo sam toga prosao da bih došao u Zvezdu. Trazili su me bivsi treneri Lalatović i Božović, ali sam tada želeo da završim poglavlje u inostranstvu. I kada je stavljena tačka napravio sam pravi izbor, tako da sada nemam ništa protiv da ostanem u klubu do kraja karijere. Ovde se budim srećan i kada je tako onda nema dileme – kaže Borjan.

Najavljivali smo da je na meti nekoliko klubova, a sada je čuvar mreže potvrdio pisanje HotSporta.

– Imao sam ponude iz Saudijske Arabije i Dubaija, a na kraju se pojavio Štutgart. Dobro sam izvagao i razgovarao, ali su moji planovi vezani za Zvezdu.

Poznato je da Borjan uvek motivisan za velika dela.

– Radili smo jako i sada dolaze utakmice na kojima treba da pokažemo dobre igre. Došao je novi trener koji ima nove zahteve, a jedan od njih je da mu se obraćamo sa ‘Mister’, što je obavezno u Italiji.

Postoji razlika u radu u odnosu na Milojevića.

– Svako ima svoj stil, donese novine… Tako je i sada, a na nama je da zahteve ispunjavamo i vremenom će mnoge stvari postajati rutina.

– Milojević je bio najbolji igrač našeg tima, a uspesi su iza nas i mi moramo dalje da jurimo trofeje.

Porodica uvek nedostaje kada su pripreme.

– Sin Filip često kaže da tata mora da odbrani penal kao u Kopenhagenu. Naučio je da skine majcu i da peva navijačke pesme, a uskoro je kraj priprema i sledi povratak kući.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na reprezentativnom planu sve je super, a Kanada je domaćin SP 2026. godine.

– Voleo bih da budem učesnik, ali iz ove perspektive je teško praviti planove na daleko bez obzira što imam 32 godine.

Na kraju karijere uvek postoji neki okviran plan za sledeći korak.

– Idem u trenere i već imam završenu ‘B’ licencu. Sebe vidim u fudbalu, a kako će sve izgledati ne mogu da predvidim – poručio je na kraju Borjan.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter