0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PREMIJER KUP: Rostov nadigrao Partizan, bezidejno u napadu, brine i odbrana

Objavljeno: 04.02.20 u 17:55

Fudbaleri Partizana su nakon penal serije (4:2) 1:1 savladali Lokomotivu iz Moskve, a drugi ruski protivnik na Premijer kupu u Dohi slavio je sa 3:1.
Izabranici Save Miloševića imali su problema da u ovom meču organizuju napad, ali ruku na srce, Milošević je dosta kombinovao u ovom meču. Ruski tim je to iskoristio i do poluvremena stekao minimalnu prednost, koji je do kraja meča potvrdio sa još dva gola. 

FOTO: FK Partizan

Strateg crno-belih izostavio je nekoliko igrača u odnosu na duel sa Lokomotivom, u timu nema zbog virusa Bojana Ostojića. Danas su starteri Vujačić, Šćekić, Marković i Matić, svi oni dobili su priliku u drugom delu protiv „mašinovođa“.

Šutirao je Natho sa dvadesetak metara, ali nije bio precizan u petom minutu meča. Prilično mirna utakmica u prvih 25 minuta, nije bilo uzbuđenja ni na jednoj strani. Tako je bilo sve do 26. minuta kada je  Zainutinov imao priliku za Rostov, ali je odlično reagovao Strahinja Pavlović i otklonio je opasnost.

Loše je reagovao Vladimir Stojković nakon centaršuta, pokušao je da izboksuje loptu. a ona se odbila do usamljenog Pavela Mamaejva kojem nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu. U nastavku poluvremena Partizan nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Prosjakova.

FOTO: FK Partizan

Slabo je reagovao Partizan u odbrani, Pavel Mamajev šalje do Aleksadra Dolgova koji koristi rupu u odbrani i o stativu šalje loptu u mrežu Popovića za 2:0. Pokušao je Saplinov sa više od 20 metara od gola, a odlično je u 67. minutu reagovao Partizanov čuvar mreže. Logašov je u 73. minutu uputio centaršut po desnom boku, a Somorodov koristi pasivnost odbrane i glavom šalje loptu u gol.

Prelepu šansu imao je Partizan u 75. minutu Pavlović je poslao do Brežančića, a defanzivac šalje srce šesnaesterca, lopta prolazi kroz šumu nogu i na kraju nema opasnosti. Sadik je sa bele tačke postigao gol za Partizan, a upravo je Nigerijac oboren u šesnaestercu.  Tek na kraju probudili su se fudbaleri ‘parnog valjka’ Asano je izašao pred Prosjakova, koji odlično skida njegov udarac.  Na kraju, 1:3. 

FOTO: FK Partizan

Partizan – Rostov 1:3 (1:0)

Partizan: Stojković – Miletić, Pavlović, Vujačić – Brežančić – Šćekić, Natho – Marković, Suma, Asano – Matić. (Igralu su još:Aleksandar Popović, Lazar Pavlovič, Milan Smiljanić, Luka Cucin, Nikola Lakčević, Saša Zdjelar, Umar Sadik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter