0
Američki fudbal

NFL SUPERBOUL: Mahoums svima ‘pokazao mišiće’ i doneo Kanzasu ‘Lombardijev trofej’! (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.20 u 04:10

Novi šampiona NFL-a su San Francisko 49ersi, koji su u velikom finalu u Majamiju bili bolji od Kanzas Siti Čifsa rezultatom

Veliki spektakl na ‘Hard rok’ stadionu u Majamiju pružio je mnogo uzbudljiviju utakmicu nego što je bio prošlogodišnji Superboul, što se i očekivalo, jer su se sastale dve ekipe koje igraju brz i veoma atraktivan fudbal.

Počelo je sa tri poena San Franciska pogođenim ‘fild golom’ Robija Goulda, a zatim je kvoterbek Kanzasa Patrik Mahoums pokazao ono što su svi čekali od njega. Pokrenuo je sjajan napad, koji je sam završio poentiranjem za tačdaun.

Zatim je njegov kolega na drugoj strani, Džimi Garopolo, napravio prvu veliku grešku, te mu je Brilend presekao loptu. To je kasnije donelo Čifsima još tri poena preko Harisona Batkera za vođstvo od 10:3.

Međutim, vrlo brzo su 49ersi uspostavili prepoznatljivu igru trčanjem i krenuli da melju rivala. Kombinacijom igre po zemlji i ‘plej-ekšna’ (lažno uručenje trkaču i bacanje ka hvatačima), San Francisko je došao do izjednačenja. Garopolo je proigrao ful beka Kajla Juščeka i on je postigao prvi tačdaun za svoj tim.

Sa 10:10 se otišlo na poluvreme, a posle nešto duže pauze San Francisko je krenuo sjajno. Najpre tri poena kikera Goulda, a potom je Mahoums napravio prvu veliku grešku i bacio je presečen pas.

Usledio je još jedan sjajan ‘drajv’ San Franciska i tačdaun trčanjem Rahima Monsterta, ali koji je ponovo ‘postavio’ Jušček jer je bio oboren na jedan jard od end zone.

Utakmica je polako klizila iz ruku Čifsa, koju su napravili sjajan ‘drajv’, stigli pred ‘crvenu zonu’, a onda je Mahoums bacio još jedan presečen pas. Istina, lopta se ovog puta odbila od ruku Tajrika Hila i završila u posedu druge najbolje odbrane u ligi.

Vreme je neumitno teklo, a Kanzas nije uspevao da poentira. Njihov siloviti napad u potpunosti je bio zaustavljen, a onda je na trećem pokušaju za 15 jardi sevnulo dugačko dodavanje za Hila od preko 50 jardi. Usledila je i kazna odbrani zbog prekršaja nad tajt endom Trevisom Kelsijem i onda tačdaun istog igrača za smanjenje rezultata na 20:17.

To je bila iskra koja je bila potrebna Čifsima, probudila se i odbrana, te pružila šansu napadu da preokrene meč. Mahoums je to iskoristio, poveo fantastičan ‘drajv’ i završio ga tačdaun dodavanjem za Vilijamsa. Novi preokret i vođstvo Kanzasa od 24:20.

Sada je na Garopolu bilo da povede napad, sve je bilo na njegovoj ruci. Ali, ona je zakazala, jer nije uspeo za četiri pokušaja da osvoji novi prvi daun.

Kanzas je dobio loptu na polovini rivala i uspeo da postigne novi tačdaun, ponovo preko Vilijamsa za 31:20. To je bio ključni udarac i definitivan kraj meča!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter