0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

DRAGAN ŠAKOTA: Partizanu je bilo mnogo lakše…

Objavljeno: 03.02.20 u 23:15

Trener Crvene zvezde bio je zadovoljan epilogom ‘večitog’ derbija u okviru 18. kola ABA lige.

Crvena zvezda je uzvratila Partizanu i slavila u drugom ovosezonskom derbiju rezultatom 92:86.

– Čestitke igračima na zasluženoj pobedi, Partizan je igrao dobro. Prvo poluvreme je utakmica možda bila lepša, ali je završnica bila zanimljiva. Mi smo bili pod imperativom pobede i imali smo pritisak – rekao je Šakota na konferenciji za medije posle meča.

On je istakao da je mnogo veći pritisak bio na njegovoj ekipi.

– Mislim da su imali bolju psihologiju pred utakmicu, u boljoj situaciji su od nas. Baš smo bili pred moranjem pobede i to se razlikuje. Ta njihova rasterećenost im je omogućila bolji procenat šuta i to se odrazilo na te procente – kazao je Šakota.

Još jednom je bilo puno promena vođstva, izjednačenja i viđen je egal u završnici.

– Ništa nije zagarantovano u derbiju, pa tako ni velika prednost ne donosi pobedu. Jednu situaciji smo slabo branili i odatle su imali otvorene šuteve. Mislim da će ovo biti dobro iskustvo. Mnogo sam gledao Partizan, ali drugačije je kada ga doživiš.

Posebno je pohvalio Bilija Berona i Marka Jagodić-Kuridžu.

– Bio je jedan lep derbi. Beron nas je vodio do pobede, možda jer je sva koncentracija bila na Lorencu Braunu koji je pritom bio i mnogo istrošen. Nisam znao da su svi igrači postigli koš, ali i da neki nisu, poput Kuridže, on je odigrao herojsku utakmicu – podvukao je Šakota.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter