in , ,

FED KUP: Tim Srbije otputovao u Luksemburg na takmičenje I grupe Evro-afričke zone

Fed kup tim Srbije otputovao u Luksemburg na takmičenje I grupe Evro-afričke zone 2020.

U nedelji koja je pred nama Fed kup selekcija Srbije učestvovat će u takmičenju I grupe Evro-afričke zone za 2020. godinu.

Put Luksemburga iz Beograda danas su otputovale igračice: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Fatma Idrizović i selektor Tatjana Ječmenica Jevtić, dok će im se u Luksemburgu pridružiti najbolja teniserka Srbije Nina Stojanović. Pored reprezentativki i selektorke put Luksemburga otišao je i ostatak stručnog štaba naše Fed kup selekcije: trener Nikola Ćirić, lekar Marija Lukač, fiziotarapeuti Dušan Čorilić i Aleksandar Bulatović, španer Filip Jovanović i tim menadžer Tihomir Babić.

Prvo kolo I grupe Evro-afričke zone Fed kupa za 2020. biće odigrano od 05. do 08. februara, Srbija se nalazi u Grupi A u kojoj će joj protivnici biti timovi Švedske i domaćina Luksemburga. Ukoliko zabeleži pobede u mini plej ofu naš tim očekuje borba sa pobednikom Grupe B u kojoj se nalaze: Poljska, Turska, Slovenija.

-Okupili smo se na aerodromu ‘Nikola Tesla’ u Beogradu i krećemo put Luksemburga. Ceo tim je tu izuzev Nine Stojanović koja je igrala turnir u Francuskoj i koja će nam se pridružiti u Luksemburgu. Atmosfera je veoma pozitivna što je najbitnije, devojke su uvek spremne da daju sve od sebe i verujem u njih, one su svoj kvalitet pokazale. U Luksemburgu nas očekuje najpre susret sa domaćinom, zatim sa timom Švedske, imaju iskusne teniserke, ali dobili smo najbolje moguće protivinike u grupi koje smo mogli, mnogo bolje nego da su nam u grupi Poljska, Slovenija, Turska. Svaki protivnik je težak i neće biti lako, nikoga ne potcenjujemo, svaki meč mora da se odradi maksimalno. Znam da će se boriti i dati sve od sebe kao i uvek do sada i da će ovaj put biti uspešne, uz onaj faktor sportske sreće koji će verujem ovaj put biti na našoj strani – rekla je selektorka Fed kup selekcije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

FOTO: TSS

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BUNDESLIGA: Volfsburg slavio nakon tri poraza, Paderborn zakucan za dno tabele(VIDEO)

CRNO-BELA PORODICA: Sadik proslavio rođendan i otkrio rođendansku želju koja bi ga ulepšala (VIDEO)